≫ 

9 znakova koji pokazuju da li je dijeta dobra ili opasna po vaš organizam

Da li je neka dijeta dobra ili loša po vas? To ne možete otkriti oslanjajući se na to da li ste uspeli da obučete svoje "mršave farmerke". Pogledaje koji su pravi pokazatelji da li je dijeta bila uspešna...

  • 0

Da li je dijeta dobra za vas? Pravi indikator uspeha dijete je kako se osećamo fizički - od glave do nožnih prstiju. I ako budemo previše opsednuti gubitkom težine, naša tela mogu patiti. Loše misli, iznenadne promene raspoloženja, manjak energije, neravnoteža u stomaku i crevima, oslabljen imunitet ili nešto još gore.

Evo 9 znakova koji će vam pomoći da otkrijete šta dijeta radi i ne radi dobro za vaše telo.

Uz ovih 8 trikova izbegnite gojenje u proleće i pokažite fantastičnu figuru

VAŠ DIJETA RADI ...

Foto: Promo

1.Vi ste energični.

Ako jedete zdravo za svoje telo, imaćete beskrajnu energiju. Probudićete se prirodno sami bez navijanja sata. Proći će dan bez potrebe za kafom i stimulansima. Nećete morati da uzimate slatkiše u 16h. I moći ćete da vežbate bez osećaja potpunog umora.

2. Srećni ste.

Da, vaša sreća se odnosi na hranu koju izaberete da jedete! Koliko je to neverovatno? Ako vaše telo bude hranjeno pavilno, bolje ćete se osećati... i mentalno i fizički. Počećete da sijate prirodno. Ako jedete izbalansiranu ishranu, izbegavate one situacije koje imaju sposobnost stvaranja mentalne nestabilnosti, uključujući da uzmete podstrekače za šećer i visok krvni pritisak.

3. Vaše varenje je sjajno.

Zdravo telo redovno i pravilno ima stolicu. Ako obratite pažnju na vaše izbore hrane (tj. uzimanje probiotika, ishrana i vežbanje), osećate se fantastično posle jutra (i popodne, ako imate dovoljno sreće!) Pokrenuće se creva.

4. Retko osećate reakcije na hranu.

Alergije na hranu postaju tako uobičajene da čak i restorani lanca počinju da pružaju odvojene menije za one koji imaju posebne dijetne potrebe kao što su ishrana bez glutena ili bez mleka. Ako ste u trenutku kada poznajete svoje telo dovoljno - i shvatate koja hrana radi dobro po vas i koja hrana čini vaše telo u ravnoteži - neželjeni simptomi zbog hrane su stvar prošlosti.

5. U miru ste sa svojim telom.

Ja retko (ako ikada) pričam o gubitku težine kod mojih klijenata. Umesto toga, mislimo na težinu i blagostanje kao "srećno mesto". Tvoje telo u prirodi tačno zna gde je ta tačka sreće za vas. Umesto da pokušavate da postignete 6 pločica na stomaku ili tanke butine, zašto ne bi ciljali na mesto sreće i stabilnosti za svoje telo? U slučaju da niste čuli, biti snažan i samouveren je sada in.

VAŠ DIJETA NIJE DOBRA

Ukoliko ...

1. Uvek ste umorni.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Ako se probudite iscrpljeni i borite se da ostanete budni do vašeg poslednjeg sastanka u 16h, vreme je da proverite svoje navike u ishrani i načinu života. Da li spavate najmanje sedam sati u toku noći? Da li jedete zdrave obroke koji vas pokreću ceo dan? Ako je odgovor ne, možda ćete biti uskraćeni u proteinu, vitaminu D ili vitaminu B12. Video sam mnoge moje klijente bivše vegane / vegeterijnce kao nove ljude kada su ponovo ugradili čiste, održive proizvode mesa nazad u svoju ishranu.

Zeleni napitak leči od prolećnog umora - i budi iz zimskog sna

2. Imate problema sa stolicom.

Budimo realni. Pritisak u donjem delu je neprijatan bez obzira na vaše godine. Nije baš smešno ako ste vi oni koji patite od zatvora ili sindroma iritabilnog creva (IBS). Pogledajte šta je na listi stresora u vašem životu, šta može ometati varenje. Verovatno u vašem doručku, ručku ili večeri nema dovoljno masti ili vlakana.

3. Bolestan si ... puno.

Simptomi su način tela za čišćenje toksina. U redu je da se osećate loše jednom ili dva puta godišnje, posebno u hladnijim mesecima. Ali ako se stalno osećate loše, imate glavobolje, umor ili bolno grlo, možda jedete nešto što ugrožava vaš imunološki sistem. Mogući krivci uključuju: prerađenu hranu, šećer, alkohol i druge zapaljive supstance. Unosite vodu i izbacite sve gore navedeno, kako biste oslobodili svoje telo.

4. Imate zaista intenzivnu žudnju za nekom vrstom hrane.

Žudnja je način tela da vam kaže da vam nedostaju neke vitalne hranljive materije. Ako ste stalno željni slane hrane, na primer, možda imate mineralni nedostatak. Ako žudite za slatkišima, možda će vam trebati više proteina. Pogledajte svoje obroke i uverite se da jedete raznovrsnu hranu, uključujući puno biljnih i životinjskih proteina. Ako ste vegan i imate konstantnu želju za šećerom, razgovarajte sa svojim lekarom i proverite nivo proteina i vitamina / minerala. Ako dobijete dovoljno hranljivih sastojaka, ali u svakom slučaju preterujete, možda ćete morati da se "hranite" iznutra (mislite na jogu, meditaciju, nekoliko zagrljaja ili bilo koji način koji će vam pomoći da pronađete unutrašnji mir). Ako ste spremni da jedete na način koji se dobro oseća za vaše telo, pobrinite se da preuzmete besplatnu e-knjigu "Ditch the Labels:

Foto-ilustracija: Profimedia

Telo nikad ne laže, moji prijatelji. I to je naša dužnost da obratite pažnju, primetite kada stvari ne teku najbolje i napravite prilagođavanje dok se ne osetimo srećnim, sjajanim i lako. Stvarno je tako jednostavno!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA