BRAZILSKO FENIRANJE: Seksi frizura za kojom muškarci lude

Mnoge slavne dame poput Penelope Kruz i Nikol Riči već nekoliko godina apsolutno su oduševljene brazilskim feniranjem. Ovaj tretman toliko je popularan ne samo zato što do perfekcije ispravlja neposlušne talase, već i zbog toga što se na duži vremenski period rešava problem oštećene kose

  • 0

Tretman brazilskog ispravljanja kose sadrži više faza i traje otprilike oko dva sata, u zavisnosti od gustine i dužine kose.

Na početku uvek prethodi savetovanje s frizerom - pregled vlasišta i preporuke za negu u skladu sa stanjem kose. Potom sledi pranje posebnim šamponom bez sulfata, nakon toga delimično sušenje, onda se prelazi na glavni deo posla.

Frizer na vlasi nanosi nanomolekularni keratin, supstancu koja je inače sastavni deo ljudske dlake. Pod visokom temperaturom i pomoću specijalnih pegli keratin se "unosi" u dlaku hraneći je i dajući joj visoki sjaj. Na ovaj način stvara se zaštitni proteinski sloj oko srži dlake, a zahvaljujući keratinu kosa dobija potrebnu vlagu i blistavost i deluje izrazito zdravo.

Nakon toga sledi feniranje i kao zadnja faza peglanje, kako bi se ispravile kovrdže. Ako ne želite da imate ravnu kosu, već samo negovanu i ojačanu dlaku, frizeri će vas isfenirati po želji.

Jedan tretman dovoljan je za vremenski period od tri do devet meseci, u zavisnosti od kvaliteta dlake i oštećenosti kose. Nakon brazilskog feniranja kosa se može bez problema prati i sušiti, a ona će biti ravna samo pomoću fena. Svakoga dana izgledaćete kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona. Tretman je siguran za sve tipove kose, tanke, oštre i oštećene, farbane. Najbolji rezultati su vidljivi na ekstremno oštećenoj i hemijski tretiranoj kosi.

Nakon tretmana kosa se ne sme prati naredna 72 sata, a želite li ravniju kosu, neophodno ju je u naredna tri dana ispravljati peglom. Za dugotrajno zadržavanje keratina u kosi, najbolje je da je održavate preporučenim preparatima, šamponima u kojima nema sulfata. Takođe, ne preporučuje se kvašenje kose u bazenu ili moru, jer hlor i slana voda neutralizuju delovanje tretmana. Kosu ne bi trebalo farbati tokom 14 dana nakon nanošenja keratina.

U svakom slučaju, krajnji rezultat je glatka, čvrsta i zdrava kosa u savršenom stanju i blistavog sjaja. Rezultati tretmana vidljivi su odmah, a preporučuje se ponoviti ga svakih 16 nedelja, iako se radi veće efikasnosti, u zavisnosti od stanja kose, prema preporuci frizera može uraditi i ranije.

Ukoliko ste zainteresovani za brazilsko feniranje, u toku je akcija kojom ovaj tretman sebi možete priuštiti po neverovatno povoljnoj ceni. Sve što je potrebno je da kliknete ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA