TRAJNA ŠMINKA: Postanite i vi žena koja uvek izgleda savršeno i deset godina mlađe

Ujutro kad se probude mnoge dame moraju da se suoče sa sitnim nedostacima na svom licu i tako svakog dana troše vreme na njihovo prikrivanje. Međutim, mnoge od njih ne znaju da za ovaj problem postoji jednostavno i dugotrajno rešenje

  • 1

Iz umetnosti tetovaže rodio se jedan savremeni i skoro bezbolni oblik polutrajne tetovaže – trajna šminka. Kod ove metode koristi se specijalni aparat sa sterilnom iglom, a ubodi s bojom dosežu samo do površine kože, ne oštećujući ćelije i ne prodiruću u limfu ili krvotok. Samim tim trajna šminka može ostati na licu od nekoliko meseci do nekoliko godina, nakon čega crtež lagano bledi i nestaje.

Ukoliko razmišljate da sebi priuštite jedan ovakav tretman, znajte da to možete uraditi i kod nas i to sada po veoma povoljnoj ceni.

Prednosti trajne šminke

Ova vrsta trajnog oslikavanja delova lica ili tela najčešće se koristi za korekciju obrva, oblika usana ili kao ajlajner za oči. S trajnom šminkom, uz malo maskare i senke, u svakom trenutku žena može da izgleda savršeno našminkana. U svakom slučaju, štedi se i na vremenu i na novcu.

Isto tako, uz pomoć ove tehnike vrlo uspešno se mogu kamuflirati i pojedini ožiljci. Za sve one koji se ne usuđuju da stave tetovažu za ceo život, moguće je da bilo koji deo svog tela stave kratkotrajni ukrasni tatu.

Kako se radi?

Ono što je važno znati jeste da čistoća i sterilnost predstavljaju osnovni preduslov svakog delovanja na koži. Stručnjak bi tretmane trebalo da obavlja u zaštitnim rukavicama, a preporučuje se da na licu ima zaštitnu masku.

Aparat kojim se nanosi trajna šminka mora da bude vrhunskog kvaliteta, što podrazumeva minimalni interval od pedeset uboda u jednom minutu i trebalo bi sam reguliše dubinu uboda, koja s obzirom na debljinu kože koja se tretira, mora biti manja od jednog do najviše dva milimetara.

Stručnjak za trajnu šminku mora da bude iskusan u svom poslu i da vam predoči sve u vezi s ovim površinskim zahvatom, počevši od toga da se postupak, u zavisnosti od tipa vaše kože, može ponavljati i nekoliko puta, sve dok ga lice u potpunosti ne prihvati. Takođe, dužan je da ispita vašu osetljivost na bol i ponudi vam površinski anestetik, kao i da izvrši potpunu higijensku pripremu kože.

Pre svega, kozmetičar će vam olovkom, u bojama trajne šminke, demonstrirati kako ćete izgledati po završenom postupku. Trajna šminka ima više nijansi, pa se mogućnosti vizuelnih efekata na očima, usnama ili obrvama mogu u potpunosti prilagoditi vašim željama.

Obrve

Trajna šminka ima najbolji efekat upravo na obrvama. Pored promene oblika, postoji širok spektar mogućnosti, jer možete u potpunosti počupati čitave obrve ili samo jedan deo, čime se vizuelno može promeniti oblik vaših očiju, čela ili lica. Osim toga, moguće je izabrati i boju obrva, a najbolja je ona koja odgovara prirodnoj ili ofarbanoj kosi.

Trajno šminkanje obrva posebno se preporučuje osobama u zrelijem dobu, koje prirodnim procesima gube obrve, pa ih postaje sve teže oblikovati prema želji. Ako je moguće, trebalo bi sačuvati svaku dlaku obrva, radi lepšeg i prirodnijeg izgleda. Korekcijom pomoću trajne šminke moguće je podići i kamuflirati spušteni kapak ili izjednačiti visinu, širinu ili dužinu obrva.

Usne

Pored estetske korekcije, s trajnom šminkom usne će uvek izgledati lepo našminkane, čak i kada se karmin napola skine.

Važno je upozoriti da kod tetovaže usana može da se javi problem herpesa ili groznice, virusa koji ako je prisutan u vašem organizmu može da se aktivira dok se radi trajna šminka. Ova nezgodna boljka javlja se kod više od polovine žena. U slučaju da postoji mogućnost da se javi herpes, neophodno je potražiti pomoć dermatologa, koji će vam dati tablete za prevenciju ovih neprijatnosti.

S obzirom na broj nijansi koje postoje u trajnoj šminki, usne je moguće oslikavati u stvarno širokoj paleti boja. Ipak, stručnjaci preporučuju da se opredelite za boju mesa, jer izgleda najzgodnije i najprirodnije kad ste bez ikakve druge šminke na svom licu. Na trajno oblikovane usne mogu se nanositi sve omiljene boje karmina ili samo sjaj.

Evo kako se nanosi trajna šminka na usne:

Ukoliko vam je dosta svakodnevnog maltretiranja sa prikrivanjem nedostataka na vašem licu, kliknite ovde (link).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nale

    23. april 2016 | 00:44

    Ja sam dva puta radila iscrtavanje usana i oba puta su mi se pojavili herpesi a boja nestala u potpunosti. Trebalo bi da znaju sve samozvane kozmeticarkeda se preventivno pre tetovaze nedelju dana koristi aciklovir i to 3-4 puta dnevno, kao i sve vreme dok se usne ne isperutaju, jer u minimum 50% slučajeva se javlja herpes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA