• 0

KAKVA NEPRAVDA: Zašto alkoholičari žive duže od onih koji uopšte ne piju?

Jedna od najvećih nerazjašnjenih misterija je ona da redovni konzumenti alkohola u velikim količinama u proseku žive duže od trezvenjaka koji ga nisu okusili nijednom u životu

  • 0

Prema kliničkim i eksperimentalnim istraživanjima, ljudi koji su u nekom trenutku ostavili alkohol, ali i oni koji nikad u životu nisi pili, imaju veće šanse da umru od onih koji ga i dalje konzumiraju u velikim količinama.
Fenomen savremenog doba, takozvano moderno opijanje, podrazumeva konzumaciju tri čašice alkohola dnevno. Smatra se da takva vrsta opijanja štiti srce, krvne sudove i doprinosi kvalitetnijem životu.

Ipak, i dalje se postavlja pitanje zašto oni koji uopšte ne piju umiru pre alkoholičara?

Odgovor se možda krije u tome što su trezvenjaci više aktivni u sferi posla i da su to mahom porodični ljudi, koji su konstantno pod stresom. Oni retko kada imaju priliku da se opuste, a s obzirom na to da ne piju i da mnogo rade, sav stres zadržavaju u sebi.
Osim toga, alkohol podstiče na socijalnu aktivnost, a odavno je poznato da društvo prijatelja pozitivno utiče na psihičko stanje čoveka. Pritom, rezultati jednog kliničkog istraživanja pokazuju i da su oni koji ne piju daleko više skloniji depresiji.
(Isidora Danić / HoćuDaZnam.com)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima