PSIHOPATE SU MEĐU NAMA: Deset zanimanja koja ih najviše privlače

Najnovija knjiga britanskog istraživača iz oblasti psihologije “Mudrost psihopate: Šta nas sveci, špijuni i serijske ubice mogu naučiti o uspehu” otkriva kojih deset profesija je najatraktivnije psihopatama kao i deset radnih mesta gde ih je teško naći

  • 0

U svojoj knjizi doktor Kevin Daton raskrinkava duboko ukorenjeno mišljenje koju javnost ima o psihopatama: da su ludi, kriminalci i serijske ubice. Ovaj nekadašnji predavač iz oblasti nauke i religije na Univerzitetu Kembridž tvrdi da su osnovne karakteristike psihopate: inteligencija, šarm, samopouzdanje, bezobzirnost i hladnokrvno rasuđivanje u stresnim situacijama, sposobnost da manipulišu ljudima ili da ih drže pod kontrolom.

- Nisu sve psihopate nasilnici. Neki od njih, zbog svog hladnokrvnog rasuđivanja, ljudi su na koje društvo u kriznim situacijama može najviše da računa – tvrdi dr Daton.

Ako je verovati knjizi pod nazivom "The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success", na radnom mestu oni se odlikuju velikom željom za odlučivanjem i napredovanjem ka upravljačkim funkcijama. U donošenju odluka poseduju dozu agresivnosti, ne odugovlače i nemaju osećaj krivice kad pogreše.

Takođe, kolege od njih ne bi trebalo da očekuju utehu i razumevanje. Stoga psihopate izbegavaju zanimanja koja zahtevaju brigu, pažnju, saosećanje i bliskost sa ljudima.

Top 10 profesija koje najviše privlače psihopate:

1. izvršni direktor

2. advokat

3. mediji (TV/Radio)

4. trgovački zastupnik

5. hirurg

6. novinar

7. policajac

8. sveštenik

9. glavni kuvar

10. javna uprava

Top 10 profesija koje najmanje privlače psihopate:

1. poslovi kućne nege

2. medicinska sestra

3. terapeut

4. šegrt (zanatski pomoćnik)

5. kozmetičar

6. humanitarni radnik

7. učitelj

8. kreativni umetnik

9. lekar opšte prakse

10. računovođa

(gdeinvestirati.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA