SRBI VEĆI EMOTIVCI OD HRVATA: Sad se zna ko ima više srca

Na listi na kojoj je 151 zemlja, Srbija je rangirana na 41. mestu najmanje emotivnih nacija, što je prilično neverovatno, s obzirom na naše ispoljavanje različitih osećanja

  • 0

Istraživanje Instituta Gallup pokazalo je da su Singapurci ljudi koji najmanje na svetu pokazuju svoje emocije, a slede ih Gruzijci, Litvanci, Rusi i Madagaskarci.

Filipinci su poslednji na ovoj listi i time su proglašeni najemotivnijima, a tek nešto slabiji rezultat imaju stanovnici El Salvadora, Bahreina, Omana i Kolumbije. U Evropi titulu najemotivnijih nose Španci na 136. mestu.

U našoj regiji najmanje emotivnim proglašeni su Hrvati, koji se nalaze na 30. mestu, dok su veoma blizu, na 35. mestu, Makedonci. Srbija zauzima 41. poziciju, Crna Gora 55, dok su Albanci na 65. mestu liste. Možda će vas začuditi podatak da su Slovenci zauzeli mesto najemotivnijih u regiji, oni su na 86. mestu.

Neka od anketnih pitanja ovog istraživanja bila su: Jeste li se juče dobro odmorili? Jesu li se celi jučerašnji dan prema vama odnosili s poštovanjem? Jeste li se juče smejali ili smešili? Jeste li u toku jučerašnjeg dana iskusili neko od sledećih osećanja: uživanje, fizičku bol, brigu, tugu ili bes izazvan stresom?

(Economy.rs; Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA