KUDA ZA NOVAKA? Preporučujemo ludi provod u evropskim metropolama

Krstarite Dunavom, uživajte u romantičnoj vožnji fijakerom ili nezaboravnom vatrometu na trgu neke od evropskih metropola... Šopingujte, eksperimentišite sa nacionalnim kulinarskim specijalitetima i obezbedite puno pozitivne energije za predstojeću godinu

  • 4

Da li ste već smislili gde ćete biti poslednjeg dana 2012. kada kazaljke na satu pokažu da je ponoć i da ste ušli u još jednu novu godinu? Promotivni plakati restorana i noćnih klubova na ulicama iskaču ispred vas, na radiju iznova i iznova slušate gde ćete pronaći najbolji provod uz muziku domaćih zvezda i piće dobrodošlice, i sve to za svega 50 do 100 evra, ali vi ste i dalje neodlučni?

 

Najsigurniji i najjeftiniji način da izbegnete novogodišnje ludilo i rasprave oko izbora mesta za doček je da s odabranim društvom ili samo voljenom osobom organizujete neko putovanje.

 

Za dobru zabavu dovoljno je da izaberete neku od evropskih metropola u susedstvu i dočekate novu 2013. na autentičan način. Možete slušati muziku Mocarta ili Štrausa u Beču, uživati u ogromnim diskotekama i klubovima širom Budimpešte ili obilaziti barove Krakova do sitnih jutarnjih sati.

 

BEČ

 

Ukoliko se odlučite za Beč, baroknu prestonicu Evrope sa impresivnom arhitekturom i najboljom klasičnom muzikom na svetu, ne zaboravite da na glavnom gradskom trgu odigrate bečki valcer, makar i sa potpunim neznancem, a potom uživate u tradicionalnim austrijskim kolačima i vinu. U toku novogodišnjih praznika Beč se pretvara u otvoreni muzej zabave, bilo da ste ljubitelj opere, muzike crkvenih horova, popularnog zvuka ili andergraund bendova.

 

 

U novu godinu ovde možete uploviti i nekim od brodova koji krstare Dunavom, a pored uživanja u tradicionalnim austrijskim specijalitetima, na brodovima zabavu obećavaju egzotične plesačice i animatori. Ukoliko spadate u obožavaoce tradicije, pravi izbor za vas jeste romantična vožnja fijakerom, koja će vas vratiti u doba dama i džentlmena, balova i elegantne toalete.

 

Ne propustite da prve dane nove godine iskoristite za obilazak grada i uživate u pogledu na palatu Belvedere, šetnju  muzejima, posetu katedrala ili izložbi vrhunskih umetničkih dela.

BUDIMPEŠTA

 

Ako ne volite daleka putovanja u zimskim danima, samo četiri sata od Beograda dele vas od provoda u Budimpešti. Umesto klasične diskoteke, možete se zabaviti u parti busevima ili limuzinama koje satima kruže ulicama grada. Budimpešta je popularna i po pristupačnim cenama hotela i restorana, kao i bogatom noćnom životu.

 

 

Čak i oni koji se u ovom gradu odluče na proslavu novogodišnje večeri u nekom od restorana, hotela i barova, po tradiciji, oko ponoći izlaze na ulice kako bi ispratili staru godinu i uživali u spektakularnom vatrometu. Ulice su pune hrane, pića i poznatih specijaliteta, a proslava Nove godine je vrlo važan datum u mađarskom kalendaru i za feštu se pripremaju nedeljama.

 

 

Sve i da se odlučite za šetnju gradom, neće vam biti dosadno jer je ceo grad osvetljen i okićen tako da se osećate kao u bajci, a pogled na budimpeštansku panoramu sa nekoliko povezanih mostova ostaviće vas bez daha. Pored obilaska znamenitosti, posebno interesantna su i kupatila sa izuzetnim spa programima koja će vas u novu godinu uvesti sveže i odmorne.

KRAKOV

 

Najpopularnije mesto za mlađu ekipu sklonu avanturizmu i zabavi bez prestanka je Krakov. Nekadašnji glavni grad Poljske nudi spoj tradicije i moderne, starinske kafane, pabove sa preko 300 vrsta piva i koktela, noćne klubove, a kao univerzitetski grad krcat je mladima željnim zabave.

 

No, Krakov nije samo interesantan studentima već i onima koje priželjkuju venčanje. Naime, legenda kaže da ako neudata devojka dotakne klatno jednog od pet zvona Zigmundove kule na brdu iznad Krakova, vrlo brzo je očekuje udaja i velika bračna sreća!

 

 

Obilazak Krakova sa turističkim vodičem može biti nezaboravna avantura jer ovaj grad obiluje pričama, legendama i skrovitim mestima koji će vas još na početku godine odvesti u neki drugi svet u kojem su čuda moguća!

SPOJITE LEPO I KORISNO

 

Na sajtu grupne kupovine kupime.com možete pronaći nekoliko ponuda za putovanja u inostranstvo, a posebno za  doček Nove godine. Dovoljno je da izaberete destinaciju, podignete svoj vaučer i pojavite se na dogovorenom mestu. Cene su izuzetno pristupačne (od 3.750 do 13.673 dinara za duži boravak), a u aranžman su uračunati prevoz, hotelski smeštaj, doručak i usluge turističkog vodiča.

 

 

Kako biste ostvarili uštede u kućnom budžetu, pripremite i nešto novca za šoping, jer evropske metropole u vreme praznika imaju velika sniženja i rasprodaje. Bilo da uživate u kupovini sitnica ili volite da se opremite za bar dve sezone unapred, suvenir koji ponesete sa dočeka podsećaće vas na divne trenutke tokom cele godine.

 

(Lj. Vučetić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    14. decembar 2012 | 18:13

    Lepa preporuka ali za gradjane sa dubljim dzepom,dakle ciljna grupa nije Srbija.

  • Simeon

    15. decembar 2012 | 15:24

    Jel to nas vi zajebavate iz redakcije ?

  • Misa

    24. decembar 2012 | 10:40

    Odakle nam novci za takve provode?? Ljudi, sta se DESAVA SA VAMA kada pisete ovakve REPORTAZE? Pa za ovo treba izdvojiti preko 200 EUR !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA