UKRASI NA NOVOGODIŠNJOJ JELCI: Vaške, grinje, moljci i pauci

Svaku prirodnu novogodišnju jelku, pored šarenih girlandi i kugli, "ukrašava" i na stotine sićušnih i malo većih insekata, koji ne predstavljaju nikakvu opasnost za ljudsko zdravlje

  • 0

Vaške, grinje, moljci i paukovi samo su neki od bezbroj insekata koji žive na ovim četinarima, a koje unosimo u svoje domove za božićne i novogodišnje praznike, kazao je za AFP Bjarte Jordal sa Univerziteta u Bergenu.

Pod dejstvom svetlosti i toplote, ovi insekti se bude iz hibernacije u vašoj dnevnoj sobi, objasnio je on, dodajući da je na pojedinim stablima pronađeno i do 25.000 raznih insekata.

- Budući da ne mogu da se hrane na kućnim biljakama, kojih u većini domova ima u ograničenom broju, ovi insekti se ubrzo suše i umiru – rekao je Jordal i poručio svima onima koji se plaše buba da mogu da budu spokojni, jer ovi insekti ne predstavljaju nikakav rizik ni opasnost za ljude ili nameštaj.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA