UPALA SINUSA: Najčešći uzrok zimske glavobolje

Začepljen nos, bolovi u predelu čela i lica, loša koncentracija, povišena temperatura, iscrpljenost, kašalj… sve su to neprijatni simptomi upale sinusa. Kako ih ukloniti?

  • 0

Lečenje sinusitisa obično se sprovodi antibioticima, a uveliko pomaže i uzimanje vitamina A, C, E, cinka i selena, ispijanje čaja od koprive, kao i pileća supa koja rešava problem zapušenog nosa.

Ukoliko bolest nije mnogo napredovala, zimsku glavobolju koju je prouzrokovala hladnoća može se zaustaviti i utopljavanjem. Istuširajte se toplom vodom, ne izlazite napolje bez kape koja prekriva čelo i parite sinuse čajem od koprive. Akutna glavobolja mogla bi da nestane brže nego što ste se nadali.

Simptomi sinusitisa

Simptomi sinusitisa su zapušen nos, sekrecija sluzi, pritisak, bol, povišena temperatura, umor i iscrpljenost, glavobolje. Vrlo često nastaje i "postnazalni drip", odnosno slivanje sluzi iz sinusa u grlo. Kod težih slučajeva može se javiti bol u uhu ili vratu, zubobolja, gubitak čula mirisa i suzenje iz očiju.

Lečenje

Lečenje sinusitisa obično se sprovodi antibioticima, dekongestantima (kapi za nos) i tabletama protiv bolova. Preporučuje se i inhalacija, korišćenje slane otopine ​​koja se ubrizgava u nos, ovlaživači vazduha i tople obloge koje se stavljaju na bolna mesta. Tokom akutne infekcije poželjno je da boravite u prostoriji sa stabilnom temperaturom vazduha.

(MojeZdravlje.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA