VIRUSNO OKRUŽENJE: Sačuvajte se od gripa na radnom mestu

Dok svetom hara jedna od najgorih sezona gripa, vrlo je važno da svi zaposleni, posebno oni koji rade u zajedničkim "open space" kancelarijama, preduzmu potrebne korake kako bi zaštitili sebe, ali i svoje kolege

  • 0

Jedno istraživanje pokazalo je da, zbog smanjenja plate u periodu bolovanja, čak 84 odsto zaposlenih ide na posao dok ima grip! Njih skoro 50 odsto ne preduzima nikakve korake da zaštiti svoje kolege.

Istraživanja su pokazala da se, kada je u pitanju kancelarija, najviše bakterija krije na česmama, vratima frižidera i mikrotalasne pećnice i tastaturama.

Svi zaposleni bi redovno trebalo da brišu svoje radne površine sredstvima za dezinfekciju i peru ruke nakon dodirivanja predmeta koje svi koriste. Stručnjaci savetuju da se ruke peru pre svakog obroka, nakon čitanja magazina, nakon dodirivanja kancelarijske opreme, odlaska u toalet, ali i rukovanja s kolegama.

Kako biste izbegli dehidraciju, koja zajedno sa stresom i nedostatkom sna slabi imunitet, pored svog radnog stola uvek držite flašu vode.

Kada osetite da biste mogli da obolite od gripa, posavetujte se sa svojim lekarom o prehrambenim suplementima, kao što su vitamin C ili cink.

Radnici ne bi trebalo prstima da dodiruju svoje lice tokom radnog vremena, jer kontak sa očima, nosom ili ustima bakterijama pruža direktan pristup telu.

(kliX.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA