TAJNI SASTOJCI ZA LEPOTU: Prirodnim preparatima do savršenog izgleda

Dame širom sveta koriste darove prirode u kozmetičke svrhe. Saznajte kako se neguju lepotice sa potpuno suprotnih meridijana

  • 0

U poslednje vreme sve se više širi trend prirodne kozmetike. I naše mame i bake, a i holivudske glumice često znaju da posegnu za blagodatima prirode kako bi istakle svoje zdravlje i lepotu. Otkrijte "antiejdž" i "bjuti" tajne kojima se služe pripadnice lepšeg pola širom sveta.

Južnoafrička Republika: Med za lepu kosu

Predivna glumica Šarliz Teron oduvek je mamila uzdahe svojom prekrasnom, sjajnom kosom poput zlata. Njena "bjuti" tajna je med - vrlo moćna namirnica, koja se, osim u prehrambene svrhe,  koristi i za negu kose.

Kako biste dobili južnoafričku masku za kosu, pomešajte kašičicu maslinovog ulja, jedno jaje i med. Prekrijte kosu ovom mešavinom i nakon 30 minuta je isperite. Rezultat - zdrava i sjajna kosa!

Egipat: Bademi za meku kožu

Poslednja kraljica drevnog Egipta Kleopatra svojom lepotom nikoga nije ostavljala ravnodušnim. U svakodnevnim ritualima ova lepotica koristila je bademovo ulje. Bademi su prirodni antioksidansi, jer su bogati vitaminom E, a uz njega nalazimo i vitamine B kompleksa.

Kako bi i vaša koža bila mekana i zavodljiva, usitnite badem i zagrevajte ga u mleku dok ne dobijete gustu smesu. Kada se dobijena pasta ohladi, koristite je umesto pilinga i zauvek se rešite grube kože.

Japan: Čili papričice za stopala

Japanci su poznati u svetu po svojim izumima, a čini se i da su prepuni ideja i kad je lepota u pitanju. Naime, japanske gejše pronašle su rešenje za umorna i otečena stopala.

Ukoliko ste dovoljno hrabre, probajte njihov trik i umočite umorna stopala u toplu vodu, u koju ste prethodno iscedili nekoliko kapi iz čili papričica.  Toplina će podstaći cirkulaciju i vaša stopala će biti revitalizovana. Barem tako tvrdi bivša japanska manekenka Masako Micutani.

Belize: Kokosovo ulje za zdravu kožu

Žene karipske države Belize zaklinju se u moć antiejdžing efekta kokosovog ulja. Ovo svima poznato ulje koristi se širom sveta, jak je antioksidans i zbog tog svojstva ublažava linije na površini kože. Iako nije potpuna zamena za SPF, kokosovo ulje služi i kao prevencija od opekotina nastalih suncem.

Dominikanska Republika: Beli luk za čvrste nokte

Neobična "bjuti" tajna stiže iz Dominikanske Republike, gde se pripadnice lepšeg pola bore protiv lomljivih noktiju pomoću belog luka. Ako i vi patite od sličnog problema, u bočicu prozirnog laka za nokte stavite izgnječen čen belog luka. Ostavite ga da se "natopi" sedam do 10 dana, a zatim nalakirajte nokte.

Meksiko: Limun i šećer za mladalačke ruke

Meksikanke znaju da se znakovi starenja među prvima primećuju na rukama, stoga su doskočile tom problemu prirodnim pilingom. Limunov sok izbeljuje tamne mrlje na rukama, a šećer otklanja mrtve ćelije kože, te se na taj način postiže mladalački izgled ruku.

Napravite lepljivu pastu mešajući šećer sa limunovim sokom, a zatim to nanesite na ruke. Ukoliko imate zanoktice ili rane na rukama, preskočite ovaj tretman, jer će limunov sok nagristi oštećenu kožu još više. Ovaj piling takođe možete koristiti i za rešavanje zadebljale kože na kolenima i laktovima.

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA