KAKO DA: Savršena kosa i nakon skidanja kape

Ne verujete da je moguće imati lepu frizuru i ako nosite kapu? Pogledajte sledećih nekoliko trikova koji će vam pomoći da uvek izgledate skockano, a da vam pritom nije hladno

  • 0

Iako su kape i šeširi omiljeni modni dodaci svake zime, kosa često nakon nošenja izgleda spljošteno i naelektrisano. Da biste to izbegli, sledite nekoliko jednostavnih saveta.

Da bi kosa izgledala bujno i nakon nošenja kape ili šešira, neophodno je da je dobro pripremite. Nakon pranja, nanesite penu za volumen i isfenirajte kosu. Ako želite da postignete veći volumen, potpuno suvu kosu skupite u visoku punđu, ali je nemojte vezivati gumicom i potom stavite kapu ili šešir. Kapa zagreva glavu i vlasi, a topla kosa duže zadržava željeni oblik.

Nakon što skinete kapu, frizuru s lakoćom možete da popravite ako na vlasište nanesete malo pudera za volumen kose.

Hoće li vaša kosa biti naelektrisana zavisi i od vrste materijala kape ili šešira. Izbegavajte sintetiku, umesto toga birajte vunu, kašmir i pamuk. Pazite da vas kapa ne stiska previše. U suprotnom, kosa neće moći da diše, zbog čega će se teme više znojiti.

Ako je vaša kosa i dalje naelektrisana, nakon što skinete kapu, neposlušne vlasi ukrotite silikonskim kapima. Jednostavno ih stavite na dlanove i pređite po kosi.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA