KRALJ SE VRATIO: Džon Galijano ponovo u svetu mode

Kontroverzni britanski dizajner Džon Galijano, koji je 2011. godine osuđen zbog antisemitskog i rasističkog ponašanja u Parizu, vraća se u svet mode i svoje najnovije kreacije predstaviće na narednoj Nedelji mode u Njujorku

  • 0

Britanski kreator Džon Galijano će tri nedelje boraviti u modnom studiju dizajnera Oskara de la Rente u Njujorku.

- Zahvalan sam Oskaru što me je pozvao da provedem vreme s njim u njegovom dizajnerskom studiju. Njegova podrška i vera u mene mi mnogo znače – otkrio je Galijano za magazin "Vogue", i dodao:

- Ja sam alkoholičar. Bio sam na oporavku dve godine. Rekao sam i uradio neke stvari koje su povredile druge, pogotovo Jevreje. Izvinjavam se privatno i javno za bol koji sam naneo.

De la Renta je ispričao da se on i Galijano znaju mnogo godina i da se on divi njegovom talentu.

- Džon je radio dugo i naporno na svom oporavku i srećan sam što mogu da mu pružim šansu da ponovo uđe u svet mode i da se opet privikne na uslove rada u poslu u kojem je bio jako kreativan - rekao je o svom posrnulom kolegi jedan od vodećih svetskih dizajnera.

Tri nedelje koje će provesti kod De la Rente jesu priprema za Galijanovu reviju na Nedelji mode u Njujorku.

Iako mu je pretila zatvorska kazna od šest meseci, početkom septembra 2011. godine Galijano je kažnjen sa 6.000 evra. Čuveni dizajner je odmah nakon incidenta dobio otkaz u modnoj kući "Dior".

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA