Karl Lagerfeld i Fendi obnavljaju Fontanu di Trevi

Poznata modna kuća “Fendi” pomoći će sa 2,18 miliona evra obnovu čuvene Fontane di Trevi iz 18. veka, koja se nalazi u Rimu i privlači na hiljade posetilaca

  • 0

Radovi na projektu će trajati 20 meseci, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su prisustvovali i dizajneri “Fendija” Karl Lagerfeld i Silvija Venturini Fendi koji su rekli da će projekat obnove Fontane di Trevi kombinovati ljubav prema prošlosti Rima s potrebama da se gleda ka budućnosti.

- Rimska Fontana glorifikuje vodu, koja je najvažnija stvar na svetu – izjavio je Lagerfeld.

Čuvena Fontana di Trevi, koja je oštećena usled posledica prošlogodišnje zime, izrađena je po narudžbini pape Klementa Dvanaestog 1732. godine. Takođe, ova fontana je ovekovečena u filmu Federika Felinija “La dolce vita” i ostvarenju “Praznik u Rimu” sa Odri Hepbern.

Prema legendi, ko baci novčić u fontanu vratiće se ponovo u Rim. Radovi bi trebalo da se okončaju 2015. godine.

Inače, “Fendi” je samo jedna u nizu modnih kompanija koja priskaču u pomoć italijanskoj kulturnoj baštini otkako je recesija pogodila zemlju. Dijego de la Vale, vlasnik linije luksuzne obuće “Tod’s” izdvojio je 25 miliona dolara za restauraciju rimskog Koloseuma. Za vraćanje sjaja venecijanskom Rialto mostu zaslužna je modna kuća “Dizel” koja je za ovu svrhu izdvojila pet miliona evra.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA