ZDRAVLJE JE ŽUTO: Sva blagotvorna dejstva limuna

U vremenima u kojima su preparati hemijske proizvodnje preuzeli primat na tržištu, sve više počinju da se cene darovi prirode koji nemaju štetnih dejstava

  • 2

Upravo jedan takav dar prirode predstavlja limun koji ima mnoge, kako zdravstvene prednosti, tako i prednosti kada je lepota u pitanju. Osim što je dobar za zdravlje, kožu i kosu, isto tako je dobar i kao sredstvo za uklanjanje fleka sa odeće. Dejstva limuna su mnoga, samo ih treba češće primenjivati.

Gubitak težine

Svi koji žele da izgube koji kilogram, na spisak svojih omiljenih napitaka trebali bi da uvrste i sok od limuna i meda koji pomaže osobama da sagore masti i vrate telu odličnu formu.

Varenje

Ukoliko patite od lošeg varenja i imate grčeve u stomaku, sok od limuna u kombinaciji sa toplom vodom rešiće vaše probleme.

Infekcije

Konzumacijom limuna u organizmu se stvaraju antitela koja se bore sa bakterijama, ubijaju mikroorganizme i time se sprečava razvoj infekcija.

Uklanja slobodne radikale

Slobodni radikali oštećuju telo i čine ga sklonim bolestima srca. Limun upravo utiče na njegovo uklanjanje iz organizma i samim tim sprečava ljudsko telo od ozbiljnih oboljenja.

Zdravo srce

Konzumacijom limuna u telu se smanjuje visok krvni pritisak ali i vrši kontrola holesterola čime se sprečava njegovo povećanje.

Sprečava rak

Limun, kako kod žena, tako i kod muškaraca, utiče blagotvorno na zdravlje, sprečavajući mogućnost oboljenja od raka prostate, doke kao i debelog creva.

Detoksikacija

Limun je prirodno sredstvo za pročišćavanje organizma. Štetni toksini u telu utiču negativno, pa dejstvo limuna povoljno utiče na ceo organizam.

Lepota

Sok od limuna učiniće da vaša lepota potraje duže. Koža će vam biti čista i nežna a kosa meka i sjajna. Ukoliko želite da se otarasite fleka sa kože, mrlja, kao i akni, onda je ova voćka pravi izbor za vas. Takođe sprečava pojavu peruti, opadanje kose i svrab temena.

(Tamara Milić / zenstvena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA