Deca koja doručkuju imaju veći IQ

Novo istraživanje američkih naučnika pokazalo je da deca koja preskaču doručak imaju niži IQ za 4,6, da je njihova veština govora manja za 5,58, a njihov ukupni uspeh manji za 2,5 od dece koja redovno doručkuju

  • 0

Naučnici sa Univerziteta Pensilvanija u SAD-u testirali su 1.269 šestogodišnje dece u Kini i posmatrali kako doručak utiče na njihov razvoj.

Otkriveno je da deca koja preskaču doručak imaju niži IQ za 4,6, da je njihova veština govora manja za 5,58, a njihov ukupni uspeh manji za 2,5 od dece koja redovno doručkuju.

Jedan od naučnika, Cian Gong Li, je izjavio da je detinjstvo važan period života, kada se stiču prehrambene navike i kada se formira stil života, i da navike koje su stečene u ovom periodu, imaju uticaj na zdravlje čoveka dugoročno.

Naučnici ističu da se kod šestogodišnje dece jako brzo razvijaju sposobnost pamćenja i učenja. Oni tvrde da je upravo zbog toga doručak jako važan obrok za decu i da doručak služi kao "gorivo" za mozak jer se ništa ne unosi u organizam tokom noći.

(Telegraf.rs / Izvor: B92 / Foto: Ilustracija-Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA