REVOLUCIONARNO: Otrov pčele kao lek protiv bolova

Pčelinji otrov predstavlja spoj više proteina i aminokiselina koje na organizam deluju protivupalno, a osećaj bola u leđima smanjuju za oko 75 odsto i podižu ukupan imunitet

  • 0

Iako je pčelinji otrov od davnina poznat kao lek, pa se na primer i Mao Cedung do starosti podvrgavao svakodnevnim ubodima pčela, tek nedavne studije dokazale su njegovu efikasnost u lečenju konkretnih zdravstvenih problema.

Injekcije koje sadrže pčelinji otrov olakšavaju hronične bolove u leđima i nogama, otkrila je studija Univerziteta Severna Karolina. Naučnici su otkrili da već nekoliko injekcija koje sadrže otrov pčele umanjuju bolove i za 75 odsto.

Osim bolova u leđima i udovima, otrov pčela pokazao se korisnim i u tretiranju bolnih zglobova, pa stručnjaci veruju da bi mogao biti vrlo koristan u lečenju artritisa.

Pčelinji otrov je gorka bezbojna tečnost koja se sastoji od mešavine proteina, a deluje kao sredstvo protiv zgrušavanja krvi i smanjuje upale.

Tek jedan odsto ljudi alergično je na ubod pčele, a naučnici veruju da bi se nakon detaljnog istraživanja na ljudima pčelinjim otrovom mogle umanjiti brojne bolesti i povećati celokupan imunitet organizma.

(24sata.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA