Za šta se sve koristi šampon, osim za pranje kose?

Primarna funkcija šampona je održavanje higijene kose i temena glave. Međutim, postoje i neke njegove skrivene funkcije za koje sigurno niste znali

  • 0

Šamponi ne služe samo za održavanje higijene kose. Njegove mogućnosti su, pored ove primarne, mnoge. Iako postoji mali milion vrsta šampona, od kojih svaki ima neku svoju funkciju poput volumena, peruti ili nečeg drugog, svi oni zajedno se mogu koristiti u sledećim situacijama:

Čišćenje četke za kosu

Četka za kosu vam nikada nije dovoljno čista? Da biste je očistili, napunite čašu vodom i u nju dodajte šampon. Zatim, stavite četku u čašu na nekoliko minuta. Nakon toga je dobro isperite.

Kao pena za brijanje

Ukoliko nemate pri ruci penu za brijanje, upotrebite šampon, jer je on bolji od korišćenja bilo kog sapuna.

Povratite formu džempera koji ste uništili u mašini

Ponekad se ljudima desi da im se omiljeni vuneni džemper skupi tokom mašinskog pranja. Ukoliko želite da rešite ovaj problem, u vruću vodu stavite šampon, a zatim džemper spustite u nju. Ostavite ga da stoji oko 15 minuta, a zatim ga potopite u čistu vodu. Nakon toga džemper urolajte u peškir, a potom ga polako prstima vraćajte u prvobitni oblik.

Lako uklanjanje flastera

Ne uspevate da skinete flaster sa kože jer se isuviše jako zalepio? Namažite preko njega malo šampona kako biste ga skinuli bez bola.

( Tamara Milić / zenstvena.com )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA