Sve opasnosti brazilske depilacije

Neprofesionalnim uklanjanjem dlačica sa najintimnijih područja na telu može da dođe do širenja virusa i kožnih oboljenja

  • 0

Dermatolozi preporučuju da dlačice, a naročite one sa bikini zone, ne skidate sami kod kuće, već da ovaj posao prepustite rukama renomiranih stručnjaka! Svaka depilacija koja se radi u neprofesionalnim uslovima, a posebno ona intimne zone, može da dovede do širenja mnogobrojnih problema.

Kako upozoravaju francuski lekari, u protekloj deceniji zabeležen je porast slučajeva zaraženih virusom "Molluscum contagiosum". U pitanju su virusne bradavice koje izgledaju poput belih, sjajnih bisera koji imaju središnje jezgro i vrh. Obično se javljaju na licu i rukama, ali se mogu širiti bilo gde na koži češanjem, seksualnim kontaktom ili nestručno urađenom depilacijom u nedovoljno higijenskim uslovima.

Zbog ovog virusa mnoge dame primorane su da se obrate dermatolozima i venerolozima, koji upozoravaju da je broj zaraženih sve veći. Oni ističu da su mnoge od pacijentkinja imale i genitalne bradavice, bakterijske infekcije ili probleme s urastanjem dlačica.

- Zbog mode, ali i higijene, mnoge žene, pa i muškarci, odlučuju se da u potpunosti uklone svoje stidne dlake. Ovo  pogotovo važi za sasvim mlade devojke, jer je trend brazilske depilacije danas sve popularniji - istakli su naučnici.

Oni objašnjavaju da se kod depilacije mora dobro paziti, jer su infekcije zbog neprofesionalnog skidanja dlaka, a posebno brazilske depilacije, sve češće.

Zato izbegavajte da skidanje dlačica sa najdelikatnijih područja radite u kućnoj radinosti, a budite posebno oprezni pri izboru kozmetičara ili salona. Prepustite se rukama proverenih profesionalaca koji znaju kako se valjano radi ovaj posao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA