Muškarcima koji puše brže opada mentalna sposobnost

Muškarci koji puše pate od bržeg gubitka moždanih funkcija od nepušača njihovih godina. Njihova kognitivna sposobnost opada brže nego nekome ko je 10 godina stariji i izbegava duvan, tvrde britanski naučnici.

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Robinson
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Kijseree

    25. mart 2012 | 07:32

    Alta, nisi oguglala i to vidim kad pročitam ono što si nlipsaaa, sećam se i tvojih ranijih postova kojih sada nema, šta li si uradila sa njima, ti odlično primećuješ. Ne dozvoli sebi da oguglaš, previše si mlada da bi se prepustila i pustila da stvari idu svojim tokom koje je odredio neko drugi.Najzad, i ako ne pišeš o tome jer ne voliš, ti čitaš i reaguješ, to puno znači. Ivana, nisam ja ni na koga ljuta, samo čitam okolo i posmatram.Ovo oko pisanja, stvarno postoje oni koji mesecima ne napišu ni reč, ja ne mogu nikoga naterati da piše niti mi pada na pamet, samo ne vidim svrhu da ih držim ovde a kad neko udje' nailazi mesecima na isti naslov. Samo mislim da se mogućnosti blogovanja ne koriste.Recimo da kod mene komentari nisu proporcionalni broju koliko je puta pročitan post, tamo gde sam mislila da će mnogi reagovati nisu. I ne radi se o tome da mi fale komentari nego gde je reakcija?!Nije tačno da ono što nećeš da vidiš i ono o čemu nećeš da pričaš (uslovno) ne postoji. U stvari mi smeta ta nezainteresovanost, kako rekoh i online i offline.I da, nije potrebno poimence, dok neko baš ne pretera u nečem neprihvatljivom ali je potrebno ukazivati. I na dobro i na loše. Tako se razvijamo i ne stojimo u mestu. O čemu god da se radi.

  • Robinson

    23. mart 2012 | 20:28

    U principu aizvsi od toga šta konkretno želite da razvijate i na koji način. Ako želite da razvijate asinhrono učenje (za razliku od sinhronog) možete početi i sa samim LMS-om koji odaberete (Moodle, Dokeos, Claroline) koji Vam omogućavaju da definišete learning path i da kasnije nastaviš sa razradom. Ako po izradom kursa podrazumevate kreiranje simulacije i individualno učenje, preporučujem za početak Articulate Presenter koji se nastavlja na PowerPoint. Mnogo ljudi zaboravlja da uz pravilnu primenu dizajna predavanja, nije bitno koji je alat koji se tehnički koristi. Za početnike je možda najlakše da počnu sa PowerPointom jer je dostupan širem krugu i omogućava prilično lako kreiranje LMS kursa za samostalno učenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA