Za vašeg tinejdžera je dobro da non-stop „visi“ na Internetu

Mnogi srednjoškolci sukobljavaju se se svojim roditeljima oko toga koliko bi vremena trebalo da provode onlajn, jer starije generacije naprosto ne vide koliku dobrobit internet može doneti mladim ljudima današnjice

  • 0

Iako roditelji smatraju da mladi ljudi kačeći se na Fejsbuk, Tviter, Majspejs i slične socijalne mreže samo isprazno gube svoje dragoceno vreme, istraživači sa Univerziteta u Minesoti došli su do zaključka da ovaj vid zabave može imati i izrazito obrazovni karakter.

- Otkrili smo da učenici koji često koriste društvene mreže zapravo razvijaju veštine koje su im potrebne kako bi preživeli i postali uspešni u 21. veku. Na ovakvim sajtovima đaci razvijaju pozitivan stav prema korišćenju modernih tehnoloških sistema, uče kako da uređuju i prilagođavaju sadržaje, paralelno razmišljajući o veb dizajnu i izgledu sopstvenih stranica. Takođe, oni međusobno dele originalne i kreativne radove iz oblasti poezije, fotografije, muzike, filmskog stvaralaštva i vežbaju kako da na siguran i odgovoran način koriste informacione tehnologije – otkrila je Kristina Grinhau, istraživač metodike učenja.

Međutim, sama deca najčešće nisu svesna svih potencijala koje im internet pruža, pa je stoga važno skrenuti pažnju roditeljima i nastavnicima da podstiču decu da budu na mreži. Na taj načun ih usmeravaju da i ona budu svesna toga da im se tokom interakcije sa vršnjacima pruža šansa da isprobaju i raznoraze druge mogućnosti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA