Kako do zanosnog dekoltea?

Ako želite da vaše grudi i vrat u otvorenoj haljini ili majici zablistaju punim sjajem, donosimo vam nekoliko saveta za negu ovog delikatnog područja

  • 0

Lagano nam se približavaju topliji dani i sve češće će mnoge dame da se opredeljuju za garderobu sa dubokim izrezom. Međutim, da bi vaš dekolte bio savršen, neophodna mu je posebna nega.

Ako je kvalitetnog sastava, hidranta krema kojom svakodnevno negujete lice sasvim dobro deluje i na vrat i grudi. Samo je bitno da imate na umu to da je koža iznad izreza majice često izložena suncu, pa je osetljivija i brže stari, pogotovo ako ne upotrebljavate kremu sa zaštitnim faktorom. Osim toga, koža na vratu i grudima je tanka, zato su specijalizovane kreme za vrat i dekolte obično koncentrisanije i jače od onih za lice.

Ipak, mnoge kreme za lice, kao na primer one s retinolom, pokazale su se jako dobrim i za prsa i vrat. Ako na ovom području primećujete smeđe pegice od sunca, upotrebite kremu koja sadrži hidrokinon, ona će ih izbeliti.

Negu shvatite ozbiljno, pa čišćenje, toniranje ili piling kože lica nastavite i ispod brade, negom vrata i dekoltea, bez obzira na to čistite li lice četkicom ili preparatom s glikolnom kiselinom. Nemojte da zaboravite da očistite kožu do vrha grudi. Skidanjem mrtvih ćelija barem jedanput nedeljno omogućićete da se bolje upije krema.

- Važno je da budete jednako uporni kao i kad je reč o čišćenju lica. Kreme s tetrapeptidima, aminokiselinama koje pomažu u obnovljanju kolagena i elastičnosti tkiva, idealne su za negu kože ispod brade. Specijalizovane kreme za dekolte često su nepotreban trošak - savetuje dermatolog Patriša Vekler.

Kozmetičari su razvili kombinacije sastojaka koje bi omogućile da vitamin B3, odnosno nijacin, prodre u kožu. Ovaj vitamin, kojeg ima u pirinču, kvascu i morskoj ribi, jača epiderm i mnogi stručnjaci tvrde da je moguće primetiti znatno poboljšanje tonusa kože.

Pripazite i na to koje materijale nosite ispod vrata. Sve što "grebe", na primer oštre tkanine ili vuna, može iritirati kožu i prouzrokovati alergijske reakcije.

(24sata.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA