VESNICI STAROSTI: Ruke razotkrivaju godine

Ni seda kosa, ni mršave noge, niti kriza srednjih godina dame ne brinu toliko koliko ih brine izgled njihovih ruku

  • 1

Istraživači jedne britanske kozmetičke kuće otkrili su da se mnoge žene plaše da li će njihove ruke s istaknutim venama, tankom kožom i flekama otkriti koliko zaista imaju godina.

Svaka osma dama priznala je da je više zabrinuta za stanje svojih šaka nego lica, dok ih je 36 odsto zabirnuto za oboje podjednako. Ovaj problem je sličan onom s kojim se suočava Madona (54), koja se u poslednje vreme u javnosti pojavljuje isključivo s rukavicama koje kriju njene šake.

Dok za podmlađivanje lica i drugih delova tela postoje injekcije i operacije, sa rukama nije takav slučaj. Upravo su šake te koje otkrivaju koliko zaista imamo godina. Najveću zabrinutost izazivaju pege koje žene pokušavaju da prekriju šminkom.

Dermatolozi naglašavaju da su ruke konstantno izložene mnogobrojnim štetnim uticajima, od sunca do deterdženata, a većina ljudi ih ne neguje dok ne bude kasno.

Britanska asocijacija plastičnih hirurga poručuje da ne bi trebalo očajavati, jer postoje tehnike koje mogu sakriju znake koji odaju godine. Tu su supstance koje se ubrizgaju i rehidriraju suvu i tanku kožu, a injekcije s lipidima smanjuju otoke šaka i natečene vene. Ono što bi trebalo izbegavati su klasični sapuni i direktno izlaganje suncu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA