NEGOVANI ŠMEKER: I muška koža zahteva brigu

Iako grubo lice i hrapavo telo predstavljaju odraz muževnosti, mnogi pripadnici jačeg pola, a posebno ne njihove lepše polovine, ne bi se bunili da imaju glatku i meku kožu

  • 1

Muškarcima je koža gruba zbog brijanja i nepravilne nege. Ipak, uz malo truda moguće je postići da i vaše isuviše "mačo" lice i telo postanu prijatniji i zavodljiviji na dodir.

Pošto muškarci uglavnom briju bradu i brkove, koža lica postaje tvrda i gruba. Zbog toga je veoma važno da je koža hidrirana. Nakon brijanja, stavite losion ili kremu na lice i vrat, a kožu uvek održavajte čistom i suvom.

Muškarcima koža postaje gruba zbog zagađenja i prašine, a njihove lojne žlezde aktivnije su u odnosu na ženske i zato mnogi muškarci imaju mitisere i masnu kožu. To je razlog zašto je važno da redovno čistite i tonirate svoju kožu. Čišćenje bi trebalo da predstavlja rutinu.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/graur razvan ionut

Nakon povratka kući, obavezno se umijte. Nanesite na lice maslinovo ulje pre odlaska na spavanje. To zateže kožu i čuva je mekom i glatkom.

Ko kaže da su losioni i mleka za telo namenjeni samo ženama? Posebno tokom zime, koža postaje gruba i suva. Zato, posle kupanja izdažno namažite svoje telo mlekom ili bademovim uljem.

Još jedna caka da dobijete meku i glatku kožu jeste da radite piling, jer je važno skinuti mrtve ćelije koje su se skupile na njenoj površini. Ipak, izbegavajte piling svaki dan. Najbolje je da ga primenjujete jednom do dva puta nedeljno. Muškarci s aknama trebalo bi da budu oprezni, jer piling može da dovede do iritacije kože.

Ono što je najbitnije za zdravlje kože jeste svakodnevni unos dovoljno tečnosti, kao i da se izbegava izlazak iz kuće bez kreme za sunčanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA