MLADI LUK: Rešite se neprijatnog zadaha

Ljubitelj ste mladog luka, ali isto tako i društvena osoba koja ne želi svakog dana da onesvešćuje ljude oko sebe svojim neprijatnim zadahom? Ustručavanju je došao kraj jer postoje trikovi koji brzo i lako rešavaju vaš problem

  • 0

Koliki god da ste ljubitelj mladog luka, verovatno vam ne pada na pamet da ga konzumirate tokom radne nedelje ili pred izlazak, baš zato što ste svesni neprijatnog zadaha koji ćete imati. Međutim, stvari će od sada biti mnogo lakše jer postoji način da uživate u konzumaciji ove osvežavajuće namirnice i to bez posledica.

Potrebno je samo da se "naoružate" sa nekoliko trikova koji će vam biti glavni adut u situacijama kada želite da se najedete luka, bez ustručavanja i razmišljanja o tome što vas u toku dana očekuje drženje sa prijateljima, dečkom ili devojkom ili nekim trećim. Evo nekoliko namirnica koje ubijaju neprijatni zadah mladog luka.

Lišće nane

Sveža nana neutrališe neprijatne mirise i osvežava vaša usta. Isto tako, menta smiruje želudac i poboljšava varenje.

Zeleni čaj

Prilikom uklanjanja lošeg zadaha iz usta najviše pomaže zeleni čaj. On ispira ulje iz luka koje se zadržava na jeziku ili zubima, a ukoliko niste ljubitelj zelenog čaja, gotovo jednako delotvoran je čaj od mente.

Limunada

Sveži limun isceđen u vodi bez dodatka šećera odličan je u uklanjanju zadaha od luka. Ako pri ruci imate neprskani limun, poželjno je da u limunadu izrendate malo korice koja će dodatno neutralisati loš zadah.

Peršun

Zeleni listići peršuna imaju jaku i svežu aromu, a njihova intenzivna zelena boja, koja ukazuje na obilje hlorofila, najbolji je prirodni borac protiv zadaha. Takođe, ima antibakterijska svojstva, pa je stoga sveže listove peršuna poželjno žvakati odmah nakon konzumiranja luka.

Kardamon

Ovaj sladak egzotičan začin ima antibakterijsko delovanje i odličan je u ulozi prirodnog osveživača daha. Jedan je od najboljih izvora cineola, antiseptika koji ubija bakterije i osvežava dah. Semenke kardamona poželjno je žvakati odmah nakon jela.

Jabuke

Jabuke su zaista najbolje prijateljice usne duplje jer čiste zube i osvežavaju dah. Sveže kruške i šargarepe su, takođe, delotvorne. Sve ove namirnice imaju visoki sadržaj vlakana koja efektno uklanjaju sve ne tako mirisne čestice iz usta.

Higijena usne duplje i pranje zuba

Osim navedenih namirnica, u uklanjanju zadaha od luka obavezno operite zube, očistite ih zubnim koncem i isperite usta specijalnom vodicom. Na ovaj način bićete sigurni da je od luka ostalo samo njegovo pozitivno delovanje na zdravlje, dok je jedina njegova negativna nuspojava - neprijatan miris - sada eliminisana.

(T.M. / haber.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA