NEMA ODMORA: Nedelja nam je najstresniji dan

Čišćenje kuće, pranje i peglanje veša zbog gustog rasporeda na red dolaze tek u nedelju, a svađe oko ručka, nervoza zbog posla i manjak odmora izazivaju veliki stres

  • 0

Trećina ljudi priznaje da najviše posla imaju nedeljom, a skoro 51 odsto smatra da je zadnji dan u nedelji namenjen za obavljanje svega što se nije stiglo tokom radne sedmice. Ovo su rezultati jednog britanskog istraživanja sprovedenog na 2000 ljudi.

Najviše vremena potroši se na ribanje kuće, pranje i peglanje, a svađe oko ručka sa porodicom i nervoza zbog posla učinile su nedelju najstresnijim danom. Raspored nam je toliko prenatrpan da ne stižemo ni novine da pročitamo, a kamoli da se odmorimo. Skoro 67 odsto ispitanika priznalo je da nedeljni dan, osim u poslu, izgube tugujući što se vikend već završio.

- Nedeljni bluz kvari raspoloženje velikom broju ljudi, pa ne čudi što zadnji dan u nedelji izaziva takav stres - istakla je Kler Lejkok, jedna od autorki studije.

Kako izgleda prosečna nedelja jednog roditelja (najčešće majke):

- Priprema ručka traje otprilike dva sata, a sam ručak oko 26 minuta

- Čišćenje, peglanje i pranje iziskuje tri sata i 36 minuta

- Na vožnju dece na takmičenja i različite aktivnosti potroši se 2 sata i 25 minuta.

(24sata.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA