Nakit Đine Lolobriđide prodat za rekordnih 4,9 miliona dolara (VIDEO)

Dijamantski nakit italijanske glumice Ðine Lolobriđide (85) prodat je za više od 4,7 miliona švajcarskih franaka (4,9 miliona dolara) na aukciji u Ženevi, saopštila je aukcijska kuća Sodbi.

  • 0

Seks simbol pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, Đina Lolobriđida, otkrila je da svoj luksuzni nakit prodaje s namerom da se prikupe sredstva za dalje istraživanje matičnih ćelija.

Par dijamantskih i bisernih minđuša prodat je za 2,29 miliona franaka (2,37 miliona dolara) što je aukcijski rekord. Prethodni su držale dijamantske i biserne Bulgarijeve minđuše u vlasništvu holivudske dive Elizabet Tejlor i koje su 2011. godine prodate za 1,98 miliona dolara. Na aukciji u Ženevi našao se i Bulgarijev komplet narukvice i ogrlice, prsten s devetnaestokaratnim dijamantom.

Lolobriđida je prisustvovala aukciji i rekla da se nada da će prikupljeni novac biti iskorišćen za dodatna istraživanja matičnih ćelija u Italiji.

- Dragulji su mi godinama donosili zadovoljstvo. Sada ih prodajem kako bi skrenula pažnju na važnost istraživanja matičnih ćelija koje mogu da izleče mnogo bolesti i to mi deluje kao divna upotreba nakita - navela je ona u saopštenju.

Glumičin nakit bio je samo deo "Sotheby's" aukcije u Ženevi na kojoj je prodato više od 600 komada nakita za 74,8 miliona franaka (78,2 miliona dolara).

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA