Mali trikovi za savršen manikir

Svakodnevno sređivanje noktiju zna da bude zamorno i frustrirajuće. Međutim, postoje trikovi koji mogu da vam pomognu da što duže zadržite lak na noktima

  • 0

Sređivanje noktiju zna često da optereti, s obzirom na to da ne postoji lak koji uspeva da odoli ribanju kuće ili pranju sudova. Platili ga 100 ili 1.000 dinara, isto vam je. Međutim, postoje trikovi koji mogu da pomognu da se vaš manikir održi na rukama što duže. Više nećete morati da mislite o noktima po ceo dan i da se opterećujete svakodnevnim lakiranjem.

Evo šta bi sve trebal da uradite da biste sačuvali lepotu vaših ruku i noktiju što duže.

Pazite na izbor nege

Nokti će brže pucati ako su dehidrirani i ako zaboravite da ih negujete. Da bi lak što duže trajao, negujte ih prirodnim sredstvima poput ulja. Mirisi koji se nalazi u kremama za ruke mogu da uzrokuju pucanje laka.

Voda je neprijatelj manikira

Prilikom pranju suđa ili odeće navucite gumene rukavice, a nakon pranja obavezno namažite ruke uljem. Kako bi nokti "disali", skinite lak i napravite pauzu od pet dana do sledećeg nanošenja laka.

Oblik sprečava listanje

Ako su nokti kraći, verovatnoća pucanja i listanja je manja pa će samim time nokti izgledati lepše i urednije. Optimalna dužina malo prelazi vrh jagodice. Takođe je važan i oblik - nokti treba da budu ovalni ili okrugli, s lagano četvrtastim ivicama.

Četkica za pravo čišćenje

Površina nokta pre lakiranja mora da bude čista. Nakapajte malo tečnog sapuna na četkicu za zube i laganim pokretima pređite po noktima, oko njih i ispod njih. Tako ćete ukloniti svu prljavštinu i masnoću.

(T.Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA