BOTOKS ZAVLADAO: Žene sve mlađe peglaju bore

Prema nedavno sprovedenom istraživanju sve je više mladih žena koje se odlučuju na korišćenje botoksa kako bi sprečile pojavu prvih bora

  • 1

Izgleda da je trend peglanja bora prešao i na mlađe generacije, s obzirom na to da je sve veći broj devojaka ispod 30 godina koje koriste botoks. Prema nedavno sprovedenom istraživanju kompanije ABC, broj mladih devojaka koje odlaze na tretmane botoksom porastao je za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Naime, ova pojava predmet je rasprave mnogih dermatologa širom sveta koji su već uveliko kreirali dve stuje - oštrih protivnika i ništa manje ubeđenih pristalica.

Dermatolog Dženi Dauni tvrdi da tretmani botoksom u što ranijoj životnoj dobi imaju dobar uticaj na potpuno sprečavanje pojave bora u kasnijim godinama. Kod nje na tretmane uglavnom dolaze žene mlađe od 30 godina koje zbog pušenja ili prekomernog sunčanja imaju izraženije bore.

S druge strane, postoje dermatolozi koji tvrde kako korišćenje botoksa ima više mana nego prednosti naročito zbog efekata potpune paralize ili zamrzavanja koji onemogućavaju prirodnu mimiku lica.

Takođe, nedavno rađeno istraživanje koje je sprovedeno u Nemačkoj pokazalo je da žene koje botoks koriste u prekomernim količinama s vremenom postaju otporne na njegovo delovanje.

Mnoge dame su se pokajale zbog preterivanja, a i sami smo svedoci mnogih kako domaćih, tako i holivudskih zvezda koje su mlado i lepo lice zamenile nakaznim i botoksiranim. Vredelo bi dvaput razmisliti pre nego što se odlučite na ovako bitan korak za vašu lepotu.

(Tamara Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA