DOKAZANO: Štikle ne deformišu stopala

Mnoge žene bi se složile sa rečenicom "Lepota je bolna". Međutim, i pored svega, mnoge dame ne mare za cenu, jer im je najbitnije da uvek izgledaju lepo, privlače pažnju i nose dobru dozu samopouzdanja sa sobom

  • 0

Lepota je bolna, ali izgleda da žene isuviše ne mare za to. Ipak je u ženskoj prirodi da uvek moraju da budu lepe, sređene i da se dobro osećaju u svojoj koži kako bi to mogli da primete i pripadnici jačeg pola. Žena uživa u svemu tome i ne predstavlja joj prepreku ni činjenica da šminka  malo šteti licu, da od feniranja i peglanja kose često zna da zaboli ruka, pa čak ni čuvena tvrdnja da štikle deformišu stopala.

Međutim, poslednja stavka i nije sasvim tačna. Naime, naučnici su nedavno potrdili da visoke potpetice nisu krive za deformaciju palca stopala, odnosno valgus koji je u narodu poznatiji kao čukalj.

Svakako da nošenje štikli može da pogorša stanje čukljeva, ali prema naučnoj teoriji koja je ispitivana u saradnji sa više od 1.000 odraslih osoba, čukljevi su najčešće nasledni. To znači da uzrok za ovaj nezgodan i bolan problem nisu visoke potpetice, nego su glavni krivac za to nečiji geni.

( Tamara Milić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA