DRES KOD ZA SVADBU: Ovo su kombinacije koje ne dolaze u obzir

Možda nikada niste razmišljali o svom stajlingu kada idete na nečije venčanje, ali postoje stvari koje su strogo zabranjene ukoliko želite da ostavite dobar utisak na okolinu

  • 2

Ukoliko niste znali, postoji strogi dres kod koji bi trebalo da se poštuje kada se ide na nečije venčanje. Muškarci su tu manje problematični, jer nikad ne mogu da pogreše s odelom i kravatom ili pantalonama i košuljom. Međutim, žene često znaju da naprave takve modne promašaje, koji su vidljivi iz aviona.

Svadbe su specifične kada je odevanje u pitanju. Treba biti elegantan, ali ujedno i zadržati dozu opuštenosti. Međutim, mnoge žene ne uspevaju da balansiraju između to dvoje, već gaze određene norme zbog kojih privlače začuđenje poglede kako okoline, tako i mladenaca.

Darkerski i gotik izgled

Iako razne darkerske kombinacije mogu da izgledaju urbano i originalno na ulici ili u noćnom klubu, na venčanjima one prosto ne prolaze. Prema rečima Džuli Sabatino, osnivača kuće koja se bavi organizacijom venčanja, iako je sasvim prikladno odlučiti se za crnu kombinaciju koja u pravilu deluje vrlo elegantno, kožnate ogrlice oko vrata, metalno prstenje, crni nokti i tamna senka na očima nisu dobar izbor za venčanje.

Katastrofa u teksasu

Opuštena venčanja u intimnoj atmosferi su poslednjih godina vrlo popularna, ali bez obzira na mesto svadbene svečanosti, farmerke su naprosto zabranjene. U tu klopku češće od žena upadaju muškarci, koji smatraju da je dovoljno iskombinovati džins s kežual košuljom, ali time samo daju do znanja koliko su zapravo nemarni. Uz njih će i njihova partnerka izgledati preterano doterana.

Naglasak na dekolte

Lep, umeren dekolte savršen je adut na svakoj ženstvenoj haljini, ali dekolte do pupka je apsolutno neprimeren na svadbama. Takav modni izbor će izgledati vulgarno i kao očajnički pokušaj za dobijanjem pažnje.

Poslovni izgled

Kostim strogog kroja za žene ili plavo odelo i bela košulja s plavim prugama za muškarce dobar su izbor za poslovni sastanak, ali ne i venčanje. Takva odeća ostavlja hladan i dosadan utisak, a reč je o slavlju kojim dvoje ljudi slavi početak jednog novog života. Razmislite o tome.

Manje je više, čak i kada je nakit u pitanju

Preterivanje sa nakitom zna zaista da ostavi katastrofalan utisak. Velike minđuše sa sve ogromnim lančićem i prstenje koje viri sa svakog prsta pre će od vas napraviti "Malu nevestu" nego damu koja mami poglede. Takođe, vodite računa da vam se nakit uklapa sa odećom. Ukoliko sami niste sposobni da odredite šta vam se slaže, a šta ne, potražite savet od sestre ili najbolje prijateljice.

Neudobne cipele

Odabir dobrih cipela je jako važan, ako ne i najvažniji deo cele odevne kombinacije. Osim boje i modela, najbitnije je da pete budu toliko visoke da možete da podnesete višečasovno nošenje, a ne da se prva dva sata mučite u bolovima, a ostatak svadbe provedete bosi na podijumu. Idealan izbor su cipele s petom od četiri do osam centimetara.

Kič detalji

Natapirane frizure u stilu osamdesetih, čipkasti beli grudnjak koji viri ispod bele haljine, kombinovanje više životinjskih printova, neonska šminka i slični detalji sa potpunim pravom će vam osigurati titulu najgore odevene žene.

Usko, kratko i neukusno

Minići nisu zabranjena odeća na svadbi, ali ipak treba pripaziti na dužinu haljine i suknje. Krajnja granica, prema mnogim ljudima iz sveta mode, treba da bude do polovine butina. Ukoliko se odlučite za ultra kratku haljinu, ona obavezno mora da bude malo šireg kroja jer ćete u protivnom izgledati vulgarno.

Balske haljine

Iako svečane, duge haljine s volanima mogu da izgledaju lepo, ali ne i prikladno. Bez obzira kakav je model haljine mlada izabrala, raskošne haljine nisu dobar izbor. Nepisano je pravilo da se za venčanje treba lepo doterati, ali ne s ciljem da privučete preteranu dozu pažnje.

Belo

Bela boja je u potpunosti zabranjena na venčanjima, osim ako niste mlada. Ova boja je rezervisana za ženu koja toga dana stupa u brak i koja na sopstvenoj proslavi treba da bude centralna ličnost. Imajte to u vidu svaki sledeći put kada krenete da obučete nešto belo na tuđoj svadbi. U tom trenutku budite svesni toga da ćete mladoj svojim stajlingom uskrasti deo pažnje koja treba da bude samo njena. Ukoliko ste ljubitelj nežnijih boja, kao zamena za belu može da vam posluži pastelno roza, bež ili boja šampanjca.

( T.M. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA