Na šta obratiti pažnju kad kupujete grudnjak?

Žene često biraju pogrešnu veličinu grudnjaka. I dok neke to rade potpuno nesvesno, precenjujući veličinu svojih grudi ili širinu leđa, mnoge namerno biraju manje bruseve kako bi im grudi izgledale veće

  • 0

Veliki broj žena uglavnom se pre odlučuje na kupovinu manjih bruseva od onih koji im savršeno odgovaraju. Neke nisu svesne svog pogrešnog izbora, ubeđene da im baš taj model savršeno pristaje, dok druge namerno kupuju manje bruseve kako bi im grudi "kipele" iz majica i izgledale veće.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da loš odabir brusa ima negativne posledice po zdravlje. Problemi koje mogu da uzrokuju su brojni, a najčešće se žene nose sa posledicama poput bola u leđima, problema sa varenjem, bola u vratu kao i osipom na koži.

Prema nedavno sprovedenom istraživanju čak jedna petina žena nosi neodgovarajuće grudnjake. Razlozi? Najčešće se radi o precenjivanju, kako veličine grudi, tako i širini leđa. Žene toga nisu svesne, ali kako bi u narednom periodu izbegle probleme izazvane malim brusevima, nabolje bi bilo da u šoping povedu sestru ili prijateljicu, jer su ipak četiri oka realnija od dva, i to sopstvena.

Prilikom kupovine najpre treba da odaberete odgovarajuću veličinu korpi. Većina žena bira pogrešne korpe što nije dobro. Birajte one koje vam savršeno pristaju, a to znači da grudi ne izlaze iz korpi, ali istovremeno ni nema slobodnog prostora unutar njih.

Nakon toga vodite računa o delu koji ide oko leđa i ramena. Nikako ne sme da vas steže jer će vam to samo naneti probleme. I kada je reč o kvalitetu, uvek biraje najpre one od prirodnih materijala, poput pamuka, kako biste izbegli osipe.

(Tamara Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA