Do 2020. polovina Britanije će imati rak?

Britanski stručnjaci su objavili crne prognoze da će broj osoba koje su tokom života obolele od raka u Velikoj Britaniji do 2020. godine dostići skoro polovinu populacije

  • 2

Britanski stručnjaci su objavili crne prognoze da će broj osoba koje su tokom života obolele od raka u Velikoj Britaniji do 2020. godine dostići skoro polovinu populacije.

Organizacija "Mekmilan", jedna od najvećih za podršku obolelima i borbu protiv raka u Britaniji, objavila je alarmantno predviđanje da će 47 odsto Britanaca do 2020. godine za života imati dijagnozu kancera, ali i prognozu da će tada oni kod kojih se bolest razvije imati veće šanse za preživljavanje nego danas.

Poređenja radi, 1992. godine procenat osoba koje su u životu imale dijagnozu bio je 32 odsto, a udeo je do 2010. uvećan na 44 odsto.

"Makmilan" dodaje da sada više ljudi uspe da pobedi bolest nego pre 20 godina, ali da će broj obolelih rasti i u narednim godinama.

Inače, britanske vlasti su zacrtale cilj da u naredne dve godine spasu dodatnih 5.000 pacijenata koji se leče od raka.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    8. jun 2013 | 10:33

    Pa to i jeste cilj iluminata da preko nezdrave i jeftine GMO hrane smanje populaciju na planeti, jer su ishrana, stres i razna zračenja u većini slučajeva okidači za nastajsnje kancera.

  • Mea pervitas

    9. jun 2013 | 09:24

    Tacno tako.Sve to smisljeno rade.A lek protiv kancera je vec davno otkriven a ne zele da to objave.Ko zna kakve jos tajne kriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA