Krema za sunčanje podmlađuje!

Evo još jednog razloga da svakog dana pre nego što izađete iz kuće na svoje lice nanesete kremu sa zaštitnim faktorom

  • 0

Pre nego što izađete napolje, bilo da ste krenuli na bazen ili na posao, imajte na umu sledeće: ljudi koji svakodnevno koriste kremu za sunčanje imaju značajno bolji i mlađi izgled kože. Tako barem tvrdi najnovije istraživanje.

Tokom studije otkriveno je da žene i muškarci koji koriste kremu za sunčanje na dnevnoj bazi ne pokazuju vidljive znake starenja kože. Dok su oni koje SPF koriste samo povremeno pokazali čak 24 odsto više znakova starenja u obliku suve, naborane kože sa mrljama, čak i krasticama.

Kreme za sunčanje sa širokim spektrom delovanja, zaštitnog faktora 15 ili više, blokiraju 93 procenta UVB zraka i filtriraju UVA zrake. Pored toga što su glavni krivci za rak kože, UVB i UVA zraci, takođe, utiču i na starenje kože. Dakle, blokirajte ove zrake i blokiraće bore i ostale znakove starenja.

Vaša koža neće zauvek izgledati mlado. Istraživanja kažu da ona hronološki počinje da stari oko 55. godine, bez obzira kako i koliko je negujete, ali svakonevno korišćenje kreme za sunčanje odlaže fotostarenje - izmenjeno stanje kože izazvano UVA i UVB zracima.

Ključna stavka jeste da kremu nanesete u gustom sloju i obuhvatite sve delove kože najviše izložene suncu: lice, vrat, ramena i ruke. Neophodno je da postupak ponovite svakih nekoliko sati, kako bi se osigurali da se krema nije sprala sa tela, vodom ili znojem.

(Telegraf.rs / Cosmopolitan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA