Poznati srpski kreatori modnom revijom zatvorili retrospektivnu izložbu ULUPUDS-a (FOTO)

Pred punom salom izložbenog salona na Andrićevom vencu u Beogradu, večeras je održana revija povodom svečanog zatvaranja retrospektivne izložbe ULUPUDS-a na kojoj su svoje modele prikazali mnogi srpski kreatori

  • 0

Beograd je večeras još jednom dokazao da voli da prati modna dešavanja. Puna sala Andrićevog venca odzvanjala je aplauzom koji je bio usmeren na veliki broj domaćih kreatora, članove ULUPUDS-a, koji su svojom revijom zatvorili retrospektivnu izložbu organizovanu u čast 60 godina od nastanka ovog udruženja.

Članovi sekcije Tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a, među kojima su Evica Milovanov Penezić, Dejana Momčilović, Velibor Antonijević, Nataša Šarić, Sofija Kuzmanović, Snežana Krejić, Dragana Nikolajević, Bata Spasojević, Zvonko Marković, Sandra Janković, Ina Jadranski i Lidija Jovanović, predstavili su modele iz svojih aktuelnih kolekcija, a cilj revije je bio da se predstavi stvaralaštvo velikog broja umetnika koji su delovali u okviru devet sekcija ovog udruženja u periodu od 1953. do danas.

Reč je o arhitekturi, grafici i slikarstvu, dizajnu, istoriji umetnosti, keramici, kostimografiji, scenografiji, skulpturi, tekstilu i savremenom odevanju kao i fotografiji.

Revija je na pravi način dokazala da srpski kreatori idu u korak s vremenom, istovremeno ostavljajući svoj lični pečat po kojem su prepoznatljivi. Zanimljivi i neobični krojevi kao i detalji koji su privlačili poglede publike, koja je pomno pratila sve što se dešava na sceni, zaista su oslikavali pravu umetničku nit koja se provlačila tokom celog događaja.

Način na koji su kreatori pozdravili jubilej udruženja ULUPUDS-a, čiji su članovi, pokazao je kako se umetnost, koliko god to teško bilo u današnje vreme, nikada ne predaje i nikada neće izumreti.

Udruženje ULUPUDS dela još od 1953. godine i smatra se utemeljivačem vrednosti koje predstavljaju osnovu primenjenog i likovnog stvaralaštva u Srbiji.

// ]]>

( Tamara Milić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA