Niko ne voli dame opterećene kilažom

Žene koje u društvu često kukaju o tome koliko su se ugojile i koje pričaju o vežbanju i ishrani manje su popularne od onih koje ne dele to svoje iskustvo s drugima

  • 0

Istraživački tim iz “Body Image and Eating Disorder Lab” na Univerzitetu Notr Dam u Indijani otkrio je da ženski razgovori o gojaznosti, dijetama, vežbama i drugim načinima rešavanja ovog problema loše utiču na društveni status, odnosno popularnost, iako se čini da takve teme povezuju žene.

Štaviše, punije dame koje ne pričaju o svojim kilogramima popularnije su od onih koje su možda mršavije, ali imaju potrebu da ističu to koliko su nesrećne zbog svog izgleda. U studiji su učestvovale devojke uzrasta od 18 do 25 godina, a proučavano je kako pripadnice nežnijeg pola reaguju na svoje fotografije.

- Žene koje su negativno pričale o svom fizičkom izgledu, bez obzira na to imaju li stvarno višak kilograma ili ne, dobile su nižu ocenu za simpatičnost i pristupačnost. Žene s viškom kilograma, ali i pozitivnim stavom o svom izgledu dobile višu ocenu od onih koje su mršavije i uvek nezadovoljne - objasnila je za autorka studije Aleksandra Korning.

U studiji zaključuju da su razgovori o višku kilograma i fizičkim nedostacima među ženama vrlo negativni, jer kod nekih osoba mogu da stvore lošu sliku o sebi, a zatim i da podstaknu loše prehrambene navike ili poremećaje u ishrani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA