Evo kako spavanje sa šminkom uništava lice (FOTO)

Mnoge žene imaju naviku da spavaju sa šminkom. Međutim, pametnije je utrošiti poslednje atome snage na njeno skidanje jer posledice držanja kozmetičkih proizvoda na licu duže vreme mogu da budu fatalne

  • 4

Spavanje sa šminkom uništava kožu i čini lice starijim nego što jeste. Nedavna istraživanja pokazala su da trećina žena ne skida šminku pred spavanje čak dva puta nedeljno, što dovodi do fatalnih posledica po lepotu.

Kontradiktorna je činjenica da većina dama strahuje da će, ukoliko zaborave da skinu šminku, da im se osuši kožu, pojave bubuljice, kao i da se oštete trepavice, ali uprkos tome, veliki broj njih je, zahvaljujući nepažnji, na dobrom putu ka tome.

Ove tvrdnje želela je da ispita novinarka "Dejli mejla" pa je odlučila da sprovede jedan mali eksperiment. Naime, ona mesec dana nije skidala šminku pred spavanje već se samo umivala u toku jutra, a zatim ponovo nanosila sloj kozmetičkih preparata za ulepšavanje.

Nakon mesec dana, mera štete izmerena je pomoću 3D kamere koja je uočila vidne promene na koži poput pigmentacije, napuklih vena, kao i proširenih pora i sve uočljivijih bora.

Kozmetički preparati koji su korišćeni u ekperimentu svakog dana bili su puder, maskara, olovka za oči i sjaj za usne.

Nakon ekperimenta procenjeno je da je stanje kože pogoršano za oko 10 procenata, dok se istovremeno njena vlažnost umanjila za pet odsto. Suva koža uzrokovala je pojavu bora i crvenila, što je novinarku učinilo 10 godina starijom.

(Tamara Milić / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vanja

    4. avgust 2013 | 23:11

    Ja ne mogu da razumem kako jedna zena moze da ode u krevet a da ne ocisti svoje lice i istusira se.... Ja bih se stidela sebe...

  • Ana

    3. avgust 2013 | 01:08

    Eto, ja se ne sminkam svaki dan jer mi lice lose podnosi sminku, ali je uvek maknem i 3-4 sata pre spavanja, i obavezno se umijem, a moja majka, zena od 43 godine nikad ne skida sminku, njena koza je jednostavno upije. I ima lice kao beba. Nigde ni bore ni bubuljice. Tako da je sve stvar genetike.

  • Dude88

    3. avgust 2013 | 15:03

    Ovo nema veze. Koliko sam puta zaspala sa sminkom pa mi se nista nije desilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA