Naučnici pronašli Adama i Evu!

Ispitivanjem gena, stručnjaci su uspeli da lociraju vreme i mesto kada su živeli prvi savremeni ljudi

  • 10

Najnovije istraživanje tvrdi da se poreklo svih muškaraca na Zemlji može slediti do jednog muškarca koji je živeo pre 135.000 godina.

Studija je detaljno istražila muški Y hromozom i poništila sve dosadašnje teorije prema kojima se najdalji predak muškaraca može locirati unazad 50.000-60.000 godina.

Stručnjaci smatraju da je “Adam”, odnosno predak svih muškaraca, živeo u isto vreme kada i “Eva”, pretkinja svih žena. Međutim, zanimljivo je da njih dvoje nisu živeli jedno blizu drugog, a stručnjaci tvrde da najverovarnije nisu imali ni zajedničke potomke.

Mišljenja su da su naši preci otišli iz Afrike još pre 60.000 godina i da pretkinja svih žena zapravo dolazi iz istočne Afrike.

“Adam” i “Eva” iz ovog istraživanja nisu povezani s biblijskim parom, već se radi o sintagmi kako bi se na slikovit način približili najdalje locirani preci današnjeg čovečanstva.

(Telegraf.rs / MojPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    5. avgust 2013 | 18:14

    Пази на редослед пошто је "куран" најобичнији плагијат настао 600 година после "библије"...

  • Sanela

    5. avgust 2013 | 22:43

    Streptomicin -kuraan i biblija,vjesnici mira i ljubavi,,šteta što se niko tog ne pridržava,,,ako si čitao oboje ,vidjeces koliko je sličnosti u pisanju, Kuraan je poslednja objava,,i najmladja knjiga,,pre njega je imalo još objava,tevrat,zebur,indzil,i kuraan,,,sve upućuju,na mir,ljubav,slogu,poštenje itd. Skrenuli smo 98% sa pravog puta,zajedno sa popovima i hodzama,,.

  • Tutor

    5. avgust 2013 | 18:16

    Pada, pada, pada Darvin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA