Čudesna ulja za negu kože posle mora

Sunce i slano more su kombinacija koja odmara dušu, ali istovremeno isušuje vašu kožu. Zato, nakon letovanja treba posebno povesti računa o njenoj nezi

  • 0

Jedna od lepših strana leta, pored kupanja, je taman ten koji lepoti daj egzotičnu notu. Međutim, problem je u tome što sunce i slana voda, kojima ste svakodnevno izloženi tokom letovanja, isušuju kožu zbog čega joj je nakon odmora potrebna posebna nega. Ipak, nije sve tako crno, jer postoje trikovi koji mogu da pomognu da za veoma kratko vreme povratite njen lep i zdrav izgled, a sve što treba je da sprovedete neke od sledećih trikova.

Bademovo ulje

Ne samo da hrani kožu i čini je nežnom, već je bademovo ulje i štiti od perutanja i u potpunosti regeneriše. Negativni tragovi letovanja više neće biti vidljivi na vašoj koži.

Ulje od semenki malina

Ovo ulje ne samo da ima zaštitni faktor, već deluje protivupalno i regeneriše kožu. Na taj način ćete je zaštititi i učiniti mekom nakog silnog sunčanja u samo par poteza.

Eterična ulja nevena i hajdučke trave

Eterična ulja se najčešće pripremaju uz pomoć suncokretovog, bademovog ili maslinovog ulja tako što u njih dodate travčice po vašoj želji i ostavite da odstoji petnaest dana. Možete ih koristiti kao melem kod mnogih dermatoloških problema, a istovremeno i kao melem protiv upala kože i mnogih oštećenja.

Maslinovo ulje

Čini kožu sjajnom, a istovremeno ublažava opekotine i svrab koji je nastao usled česte izloženosti suncu. Takođe, hidrira kožu i pomaže kod natanka kožnih oboljenja. Savršen prirodni melem za vaše telo.

( T. Milić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA