Žene na letovanje nose tri puta više odeće nego što im treba

Naučnici su upoređivali količine prtljaga koje žene nose na putovanje sa stvarnom količinom garderobe koja im je potrebna i koju zaista i nose tokom odmora. Razlika je bila zapanjujuća

  • 4

Naučnici su dokazali da žene prilikom pakovanja za odmor u kofer stavljaju čak tri puta više odeće nego što im je potrebno. Istraživanje je rađeno tako što su upoređivane količine stvari koje su ženama zaista potrebne, sa količinama za koje one misle da su im potrebne.

Naime, rezultati su bili zapanjujući jer je dokazano da žene u kofer trpaju bukvalno sve, i što im treba i što im ne treba, ali ne bi li im se našlo pri ruci za svaki slučaj.

Studija je takođe pokazala da polovina žena redovno laže partnera o težini svog kofera, a trećina čak redovno plaća dodatne takse na aerodromima, jer su dozvoljene količine uveliko premašene.

S druge strane, muškarci su dosta disciplinovaniji i od 40 komada odeće, koliko nose u proseku, čak polovinu toga ni ne obuku.

Tako žene od 30 ponesenih bluza obuku u proseku deset, a čak trećinu stvari operu i oblače po više puta. Takođe, od trideset pari donjeg veša i šest pari sandala, obuče se tek polovina, dok drugi deo ni ne izađe iz kofera.

Istovremeno, od tri torbe za plažu nosi se uvek jedna, pet pari čarapa ostane potpuno čisto, a od četiri šešira, četiri torbe za večernji izlazak i četiri para farmerki takođe se iskoristi samo po jedan primerak.

(T. Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA