Kinezi u autobuse uvode "sobu za dojenje"

Gradski prevoz u kineskom gradu Žengžuu uveo je specijalne pogodnosti za sve novopečene majke koje žele da svoje bebe hrane na prirodan način

  • 2

Sve mame koje žele da doje svoje bebe sada to mogu da rade i u javnom gradskom prevozu. U autobuse koje prevoze građane kineskog grada Žengžuu ugrađena su specijalna sedišta, skrivena od drugih putnika paravanom, iza kojeg dojilja može na miru da nahrani svoje dete.

Sve ovo deo je UNICEF-ove kampanje za važnost dojenja, koju Kina sprovodi tako što se otvara sve više javnih lokacija na kojima majke mogu na prirodan način da nahrane svoje bebe.

 

Nažalost, u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu procenat žena koje se odlučuju da makar pola godine doje svoje novorođenče manji je od trideset odsto i godinama je već u konstantnom padu.

Upravo zato kineska vlada je poslodavcima velikih kompanija naložila da omogući svim zaposlenim majkama specijalne prostorije u kojima će tokom radnog vremena moći da "izmuzavaju" mleko.

Kako statistike pokazuju, pomodarstvo prehranom odojčeta veštačkim mlekom i formulama uzrok je veće smrtnosti beba podjednako u razvijenim kao i nerazvijenim zemljama sveta.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    16. avgust 2013 | 15:56

    Кренуће и око тога да се бију.. :-D

  • Lale85

    17. avgust 2013 | 00:21

    Na sta sve ljudi misle... Pa zato ih i ima toliko.A ovi nasi lopivi samo se za svoje dupe bore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA