ALKOHOL NA POSLU: Pijan radnik je srećan radnik

Prema najnovijem istraživanju, zaposleni pod uticajem alkohola su srećniji i efikasniji na svom radnog mestu

  • 0

Sud u Portugaliji naredio je jednom komunalnom preduzeću da jednog svog bivšeg radnika, koji je dobio otkaz zbog toga što je na posao došao pijan, ponovo vrati na staro radno mesto. Ovo navodi na pitanje da li su radnici srećniji popiju li čašicu-dve alkohola.

Spomenuta firma nije imala formalnu proceduru vezanu za alkohol na radnom mestu. Međutim, sud je otišao korak dalje sugerišući da bi zapravo moglo biti koristi od pijanih radnika, piše Business.hr.

Razlog se krije u tome da radnik pod uticajem alkohola zaboravlja na svoje privatne probleme, takav radnik je najčešće srećan i može da bude vrlo efikasan. S druge strane, većina kompanija ima stroge propise, pa tako često u ugovorima stavljaju posebne napomene u vezi s alkoholom.

Ipak, većina tih ugovora se ne poštuje. Na primer, uzme li zaposleni jedno pivo tokom radnog vremena, ne znači da time nužno krši pravila. Većina se kazni i ne sprovodi, osim ako se radi o težim slučajevima.

Ipak, alkohol na radnom mestu, posebno kod nekih profesija, može da bude i opasan. Niko ne želi pijanog vozača teških mašina ili da mu se neprijatan miris alkohola širi kancelarijom. U svakom slučaju, ograničene količine mogu znatno da doprinesu sreći i radnom elanu zaposlenih.

(Telegraf.rs / Bizlife.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA