Manje lažite, bićete zdraviji!

Nedavno rađena ispitivanja su pokazala da laganje šteti našem zdravlju i ujedno nas čini stresnijima. Stoga, vreme je za promene

  • 0

Što manje budete lagali, to ćete biti zdraviji i nećete biti pod stresom, rezultati su najnovijih istraživanja. Studija, koja je rađena na Univerzitetu Notr Dam u Americi, pokazala je da prosečni Amerikanac laže 11 puta na dan, a najčešće kako bi se izbavio iz nekih neprijatnih situacija.

Istvremeno, istraživanje je pokazalo da su se oni koji su ređe lagali osećali bolje i bili manje skloni raznim zdravstvenim problemima.

Istraživači su od ispitanika zahtevali da ne lažu punih 10 nedelja kako bi pratili na koji način se njihovo zdravlje menja. Prehlade i kašalj je gotovo nestao za vreme studije, a i nivo stresa je bio znatno manji.

Vodeći naučnik Anita Keli napominje da, kada sledeći put budete imali priliku da slažete za neku sitnicu, nemojte to uraditi, nego radije recite istinu. Vaše zdravlje će vam biti zahvalno na tome.

(Tamara Milić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA