• 3

Čaša vina na dan tera depresiju

Istraživanje sprovedeno u Španiji otkriva da je umerena konzumacija vina povezana s manjim rizikom za depresiju

  • 3

Naučnici sa Univerziteta u Pamploni upozoravaju da preterani unos alkohola predstavlja jedan od znakova upozorenja da osoba postaje depresivna. Ipak, prema njihovom mišljenju, redovan unos umerene količine vina, najviše oko jedne čaše dnevno, može da ima pozitivan uticaj na mentalno zdravlje, baš kao što ga ima na zdravlje srca.
U članku objavljenom u naučnom časopisu “BMC Medicine” piše i to da su neke ranije studije već utvrdile povezanost mehanizama uključenih u razvoj depresije i bolesti srca. Novi rezultati se zasnivaju na podacima prikupljanim tokom 7 godina od 5.500 ispitanika uzrasta između 55 i 80 godina.


Redovni unos umerenih količina vina je bio povezan s manjim rizikom za razvoj depresije bez obzira na prisustvo ostalih faktora rizika za depresiju.
(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ševarice

    Tera depresiju i snaži karakter!!! A i rakija, može!

  • TRJOVAN

    Pa da, to ima smisla. U ovakvim uslovima u kojim zivimo vino postaje luksuz. Tako da... ako imate za vino, necete brinuti za novac(glavni uzrok depresije).

  • alexxx

    Sta casa, flasa...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima