• 1

Žene s kraćom kosom deluju pametnije

Ukoliko želite da napredujete na poslu ili dobijete bolju ocenu na ispitu, možda ne bi bilo loše da preispitate svoju ideju da skratite kosu

  • 1

U našem narodu se oduvek diskriminatorski prema pripadnicama nežnijeg pola govorilo “duga kosa, kratka pamet”. Nažalost, ni u belom svetu ljudi nisu mnogo odmakli od ove predrasude, pa tako dame s nešto kraćom frizurom ostavljaju utisak da su inteligentnije od onih kojima je kosa duga i ženstvena.

Najnovije istraživanje, koje je sprovela profesorka Jejl univerziteta Marijan Lafrans, pokazuje da muškarci percipiraju žene s kraćom kosom kao pametnije i snalažljivije od drugih. Ispitanici su dobili pet fotografija jedne iste žene, kojoj je kompjuterski menjana frizura, od totalno kratke do kose koja je duga i prava. Učesnici studije imali su zadatak da procene koliko je žena na slici pametna, zdrava, velikodušna, samopouzdana, seksi...

Ispostavilo se da što je duža kosa, žena ostavlja utisak manje inteligentne i sposobne da obavi nekakav ozbiljan posao, ali je istovremeno ravna, duga i gusta kosa muškarcima najprivlačnija. Takođe, dame sa svega nekoliko milimetara dugom kosom ostavljaju utisak da su otkačene, neozbiljne i deluju previše dečački. Najpametnije deluju one koje nose frizuru srednje dužine ili imaju kovrdžavu kosu, ali su muškarcima one tek nešto malo privlačnije od dama koje imaju kratku kosu.

Sve u svemu, za uspešnu karijeru je najbolje imati kosu do ramena, a za ljubavlju tragati sa što dužom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima