• 1

Žene s kraćom kosom deluju pametnije

Ukoliko želite da napredujete na poslu ili dobijete bolju ocenu na ispitu, možda ne bi bilo loše da preispitate svoju ideju da skratite kosu

  • 1

U našem narodu se oduvek diskriminatorski prema pripadnicama nežnijeg pola govorilo “duga kosa, kratka pamet”. Nažalost, ni u belom svetu ljudi nisu mnogo odmakli od ove predrasude, pa tako dame s nešto kraćom frizurom ostavljaju utisak da su inteligentnije od onih kojima je kosa duga i ženstvena.
Najnovije istraživanje, koje je sprovela profesorka Jejl univerziteta Marijan Lafrans, pokazuje da muškarci percipiraju žene s kraćom kosom kao pametnije i snalažljivije od drugih. Ispitanici su dobili pet fotografija jedne iste žene, kojoj je kompjuterski menjana frizura, od totalno kratke do kose koja je duga i prava. Učesnici studije imali su zadatak da procene koliko je žena na slici pametna, zdrava, velikodušna, samopouzdana, seksi...


Ispostavilo se da što je duža kosa, žena ostavlja utisak manje inteligentne i sposobne da obavi nekakav ozbiljan posao, ali je istovremeno ravna, duga i gusta kosa muškarcima najprivlačnija. Takođe, dame sa svega nekoliko milimetara dugom kosom ostavljaju utisak da su otkačene, neozbiljne i deluju previše dečački. Najpametnije deluju one koje nose frizuru srednje dužine ili imaju kovrdžavu kosu, ali su muškarcima one tek nešto malo privlačnije od dama koje imaju kratku kosu.

Sve u svemu, za uspešnu karijeru je najbolje imati kosu do ramena, a za ljubavlju tragati sa što dužom.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima