PINK STAR: Prodaje se najlepši dijamant na svetu! (FOTO)

Ružičasti dijamant “Pink Star” nalazi se na aukciji u Ženevi

  • 2

Roze dijamant od 59,60 karata poznatiji kao “Ružičasta zvezda” (Pink Star) naći će se na Sotbijevoj aukciji 13. novembra u Ženevi. Početna cena mu je 60 miliona dolara (49 miliona evra), što je najviša cena koju je jedan dijamant ikada postigao.

Direktor Sotbijevog sektora za nakit u Evropi i na Bliskom istoku Dejvid Benet rekao je da se ovaj svetlucavi ovalni kamen nalazi u rangu s “najvećim prirodnim blagom na Zemlji”.

Dijamant koji se nalazi na prstenu, dimenzija je 2,69 sa 2,06 centimetara i teži 11,92 grama, a ako Sotbi dobije traženu cenu, biće prodat za oko pet miliona dolara po gramu ili za milion dolara po karatu. U luksuznom hotelu u Ženevi, uz oštre mere bezbednosti, model koji nosi prsten ljupko okreće ruku kako bi se svetlost prelamala na kamenu.

- Veoma je ženstven. Njegova boja je boja ružičastog šampanjca - rekao je Benet.

“Ružičasta zvezda" je najveći u svojoj kategoriji, a dva puta je veći od roze dijamanta od 24,78 karata koji je postavio rekord na aukciji za dijamant ili komad nakita koji je prodat na Sotbijevoj aukciji u Ženevi 2010. godine, po ceni od 46,2 miliona dolara.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA