ZABORAVITE BORE: Podmladite lice kod kuće

Nisu vam potrebni estetski tretmani, abnormalne količine botoksa i deset vrsta krema kako biste zadržali mladost na svom licu. Sve što vam treba je nekoliko kućnih trikova

  • 0

Estetska hirurgija i botoks nisu jedino rešenje koje može da podmladi vaše lice. Naime, postoje mnogi "kućni" tretmani koji mogu da imaju isti, ako ne čak i bolji učinak, s obzirom na to da smo svi svesni negativne strane botoksa i toga šta je napravio od mnogih poznatih ličnosti. Nedostatak mimike, osmeha i kameno lice koje nema mogućnost pokazivanja bilo kakvih impresija, zapravo su većim delom zasluga upravo veštačkog popunjavanja bora.

Kako biste izbegli sve negativne posledice, a pritom zadržali lepotu i mladost na svom licu, isprobajte sledeće trikove.

Masaža lica

Za mladoliku kožu važna je dobra cirkulacija, a nju možete da podstaknete malom kućnom masažom. Ujutro i uveče kažiprstom i srednjim prstom blago izmasirajte područje ispod obrva, pored oka, pa sve do jagodične kosti. Taj postupak će obezbediti dobru cirkuaciju krvi u koži, te sprečiti nastajanje bora oko očiju.

Aerobik za lice

Aerbik za lice žene često ne praktikuju, ali baš u tome leži i osnovna greška. Dame koje žele da zadrže mladolik izgled svoje kože, najpre treba da upale svoj omiljeni CD ili puste najdražu radio-stanicu, a potom da se posvete desetominutnom vežbanju lica. Par puta vežbajte nedeljno i rezultati će biti zagarantovani.

Voda, voda i samo voda

Gotovo sve žene koje imaju čistu i blistavu kožu zaklinju se u jednu stvar - ispijanje vode. Zaboravite na gazirane napitke i kafu, te u vodi potražite svoj spas za lepu kožu.

Ulje s vitaminom E

Ulje s ovim vitaminom vrlo je popularno u Americi i Velikoj Britaniji jer nije preterano masno, a odličan je borac protiv bora. Takođe, mnogo je jeftinije od antiejdž krema, a najčešće se kupuje u apotekama. Nanesite ga na dobro očišćeno lice, vrat i dekolte umesto kreme i dobro umasirajte u kožu. Rezultati će vas oduševiti.

(T.M./index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA