Roksanda Ilinčić prikazala kolekciju na Nedelji mode u Londonu

Kolekcijom za jesen / zimu 2012/13. dominira futuristički dizajn, androgeni stil, šljokice i vedre boje

  • 0

Futuristički dizajn, vedre boje, šljokice i androgeni stil dominirali su sinoćnjom revijom Roksande Ilinčić na Nedelji mode u Londonu.

Modna dizajnerka srpskog porekla eksperimentisala je sa androgenim elementima i bojama tirkiznom, burgundi vina, mornarsko plavom i bojom slonovače u kolekciji za jesen/zimu 2012, koja je propraćena velikim jaknama, komotnim pantalonama i vrećastim duksericama uvučenim u suknje.

- Moja inspiracija je došla iz garderobe koja se nosi u slobodno vreme, tokom vikenda i na selu - rekla je Ilinčić Rojtersu nakon njene revije u zapadnom Londonu.

Muška garderoba takođe ju je inspirisala za dizajn krznenih i vunenih džempera koji su prikazani na reviji, a uticaj muške garderobe takođe se primećuje i u zlatnim i mornarsko plavim odelima.

- U pitanju je malo ženskog oslobađanja i želje da budu više slobodne kao muškarci. Sećate se Ketrin Hepbern u pantalonama i muškoj jakni - rekla je dizajnerka čije kreacije nose prva dama SAD-a Mišel Obama i vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton.

Ilinčić, koja je rekla da ju je jedna od muževljevih odevnih kombinacija inspirisala, u svoju kolekciju je stavila je i elemente ''ženstvenosti'', kao što je vez na svili ili tirkizno-mornarsko plava dugačka haljina sa asimetrično otvorenim leđima, crveni topovi i haljine ukrašene isprepletenim crnim šljokicama i ukrasima.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA