NASMEŠITE SE: Danas je Dan osmeha!

Umetnik Harvi Ros Bol 1963. godine stvorio je prvog "smajlija", žutu ikonicu s crnim očima i ustima, koja je postala sinonim za dobro raspoloženje. Njemu u čast danas se proslavlja "Dan osmeha"

  • 1

Danas je "Međunarodni dan osmeha"! Ovaj praznik obeležava se svakog prvog petka u oktobru, a slavi se diljem planete uz parolu "Danas učini nešto lepo. Izmami makar jednoj osobi osmeh na lice!".

Prvi put "Dan osmeha" obeležen je 1999. godine, kada je kreator čuvenog žuto-crnog "smajlija" dizajner Harvi Ros Bol došao na ideju da bi bilo lepo da postoji dan kada ljudi jedni drugima čine dobra dela i uspevaju da obraduju jedni druge. Nakon njegove smrti, dve godine kasnije, u njegovu čast osnovana je fondacija "Harvey Ball World Smile Foundation", koja se vodi motom "Osmeh po osmeh i učinićemo svet boljim mestom za život".

Stoga učinite i vi danas jedno plemenito delo, makar to bila i najobičnija ljubaznost prema nekom neznancu. Kao što je zapisano u našem narodu - "dobro se dobrim vraća", a "lepa reč i gvozdena vrata otvara". Nagrada će vam biti nečiji iskren osmeh!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA