MAGIČNI NAPITAK: Tri kafe na dan čuvaju jetru

Dokazano je da kofein sprečava nastanak dijabetesa, bolest koja kada pođe po zlu, može da dovede do teških oboljenja, pa čak i do raka jetre

  • 2

Ukoliko strahujete od masne jetre ili ciroze ili je neko u vašoj porodici imao tumor na ovom organu, onda je kafa za vas prava stvar. Naučnici su dokazali da tri šoljice na dan mogu da spreče rizike od ovih bolesti za čitavih 50 odsto. Najnovija italijanska studija pokazala je da redovno pijuckanje kafice može upola da smanji rizik od raka jetre.

- Naše istraživanje pokazalo je da kafa zaista jeste dobra za zdravlje, posebno kada je u pitanju jedan tako važan organ kao što je jetra. Tako dobar učinak kafe na sprečavanje raka jetre moguće je da je u direktnoj vezi sa ranije dokazanim dejstvom kofeina na prevenciju ciroze, poremećeno lučenje enzima i dijabetesa, sve češćihih uzročnika raka – rekao je autor studije doktor Karlo la Vehija, direktor Epidemiologije na milanskom Institutu za farmaceutska ispitivanja “Mario Negri”.

Tokom ovog istraživanja proučavani su medicinski dosijei više od 4.000 pacijenata, učesnika ranijih studija u vezi s rakom i drugim bolestima jetre. Od kancera jetre, inače šestog po učestalosti tumora na svetu, najčešće oboljevaju oboleli od hepatitisa B i C, ali i teški alkoholičari, pušači i preterano gojazni ljudi, kao i svi drugi skloni dijabetesu tipa dva.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    28. oktobar 2013 | 09:39

    E samo da jos to gazdi objasnim i sve ce biti dobro

  • milojka obradovic

    28. oktobar 2013 | 10:55

    imam ciste najetri dajtemi neko savet staje najbolje preduzimati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA